Српски Покрет Двери - Лого

Двери предале захтев за хитну седницу Скупштине о Резолуцији Европског парламента и стању на КиМ

Посланичка група Српки покрет Двери – Патриотски блок упутила је данас захтев Председнику Народне скупштине Републике Србије за хитну седницу на чијем би се дневном реду нашле две тачке дневног реда. Прва тачка хитне седнице је Резолуција Европског парламента од 6. јула 2022. године, а друга актуелно стање на Косову и Метохији.

     У Резолуцији Европског парламента од 6. јула 2022. године, наводи се да Србија треба да призна лажну државу Косово и уведе санкције Руској Федерацији. Иако је и до сада било познато да ће спровођење ове две уцене које долазе из ЕУ бити услов за наставак тзв. европског пута Србије, сада смо само добили и званично обавештење онога о чему Српски покрет Двери говори већ дуже време, а то је да на том путу стоје само условљавања, без икаквог партнерског односа. Народна скупштина у новом сазиву треба одмах да се изјасни о овим условљавањима Европског парламента, те да их јавно одбије скупштинском одлуком, у којој би истовремено било затражено да се процес даљих преговора о КиМ врати у СБ УН.

Апсолутно је неприхватљиво да се Србија одрекне дела своје државне територије, као и да уводи санкције једној пријатељској земљи као што је Руска Федерација. Ово је питање будућности Србије и истовремено притисак који угрожава интегритет и безбедност земље, те је неопходно хитно донети одлуку о одбијању било каквог мешања страног фактора и угрожавања интереса наше земље.

Друго питање које се мора размотрири без одлагања је актуелно стање на Косову и Метохији. Немири коју угрожавају интегритет државе, безбедност и живот грађана наше земље најважније је питање о којем једино Скупштина може одлучивати у циљу заштите интегритета земље и безбедности грађана који живе на Косову и Метохији.

Имајући у воду хитност и значај ових тема верујемо да ће седница бити заказана у најкраћем року.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: