Српски Покрет Двери - Лого

Двери предале захтев за образовање анкетног одбора за РГЗ и ЕПС

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок упутила је захтев председнику Народне скупштине Републике Србије за образовање анкетног одбора ради утврђивања чињеница и штете настале колапсом информационог система Републичког геодетског завода и стања у Електропривреди Србије, као и утврђивања одговорности надлежних државних органа и појединаца.

    Инфраструктура и подаци Републичког геодетског завода представљају имовину од изузетног значаја, евентуалне злоупотребе могу довести до несагледивих последица, што су грађани и осетили. Након огромних улагања у опрему и софтвер, наводни банални напади са Сејшела потпуно су паралисали систем који и данас није у потпуности функционалан. Грађани пријављују изненадне појаве хипотека на имовини, потом и немогућност да виде своје имовину и разне друге грешке.

У вези са ЕПС неопходно је утврдити како је дошло до хаварије, зашто се појавио мањак угља и коришћење блата, које у време највеће енергетске кризе довео до тога да увозимо струју. Неопходно је и сагледати стање у ЕПС, број запослених, законитост управљања и утврдити мере за хитну консолидацију система пред зиму.

Посланичка група Двери – Патриотски блок ће по свим важним питањима реаговати и инсистирати да се сазна истина, а одговорни процесуирају. Године лошег управљања, корупције и лажних диплома неће и не могу плаћати грађани већ они који су успоставили систем корупције и неспособних партијских кадрова.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: