Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Претње слободномислећим лекарима из ЛРНЕ су недопустиве

Српски покрет Двери пружа снажну подршку свим лекарима којима се прети одузимањем лиценце од стране Лекарске коморе Србије (ЛКС) и противи се срамном прогону ових доказаних стручњака и хуманиста. Наиме, медијска хајка и претња од стране министра здравља Златибора Лончара да ће свим лекарима који су саветовали пацијентима употребу лека „Ивермектин” у вибер групи Удружења грађана ,,Лекари и родитељи за науку и етику” (ЛРНЕ) бити одузета лиценца за рад, у овим празничним данима добија свој епилог.

    У сред најрадоснијег хришћанског празника Божића на адресе прогоњених лекара почињу да стижу решења ЛКС о покретању поступака пред Судом части због ,,греха” помагања пацијентима у тренуцима када је по више хиљаде људи било заражено корона вирусом и вапило за помоћ. Ради се о часним и поштеним лекари без иједне мрље у својим професионалним каријерама, од који су многи највећи део ове пандемије провели радећи у ковид болницама и ,,црвеним зонама”, поштујући Хипократову заклетву која обавезује на сталну спремност да се помогне пацијенту и болеснику. Уместо да ЛКС затражи одговорност за нестручне реакције на пандемију од стране компромитованих чланова Кризног штаба, или да се позабави тиме што имамо велику смртност од ковида у нашој популацији, или тиме што нам свакога дана умире по 146 особа од кардиоваскуларних обољења, да истражи ко је одговоран што је годишња стопа смртности од карцинома највећа у Европи па и шире и креће се између 20.000 и 22.000 умрлих, да пружи одговор на питање зашто је више хиљада наших здравствених радника напустило земљу и отишло на рад у иностранство, та иста ЛКС, допуштајући да буде инструментализована од стране актуелног режима, прети својим колегама одузимањем права на рад угрожавајући тако и егзистенцију њихових породица.

Српски покрет Двери позива руководство ЛКС да одустане од неправедних процеса и прогона својих чланова, а све здравствене раднике, без обзира на лично политичко опредељење, да стану у одбрану својих колега. Такође, позивамо и све политичке организације, удружења и јавне личности да се солидаришемо и сви заједно станемо у одбрану наших лекара, јер данас могу бити прогоњени они, а сутра и сви ми, а све због слободе мисли и изражавања.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: