Двери: Пружамо подршку иницијативи „Проглас“-а за слободне и поштене изборе

Српски покрет Двери, као опозициона политичка организација, даје подршку „Договору за слободне и поштене изборе“, који је иницирао „Проглас“, а потписале га две опозиционе, парламентарне политичке групације – Србија против насиља и коалиција НАДА. Такође, од велике је важности што ова иницијатива није идеолошки обојена, већ говори о неопходности поправљања изборних услова.

Србија у овом тренутку нема прави демократски систем у коме би грађани слободно бирали своје представнике у изборним утакмицама, већ се на велики број њих врши притисак да заокруже владајућу Српску напредну странку. Ако томе додамо да су све телевизије са националном фреквенцијом под директном контролом владајућег режима, јасно је да већина грађана не може ни да се адекватно информише.

Што се тиче избора у Београду, који следе пре свих других, понављамо став да ниједан опозициони глас не сме остати испод цензуса како се не би поновила ситуација из претходна два изборна циклуса када је опозиција у укупном збиру гласова односила победу, али ниједном није могла да формира власт јер су поједине опозиционе листе остајале испод цензуса.

Инфослужба Двери