Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Пружамо пуну подршку захтевима радника „Поште“

Српски покрет Двери пружа пуну подршку захтевима радника ЈП „Пошта Србије“ да им се повећају плате. Иако је „Пошта“ једно од најпрофитабилнијих предузећа у Србији, радници имају плате далеко испод републичког просека. Подсећамо да је „Пошта“ и витално јавно предузеће и да милиони грађана зависе од поштанских услуга, међу њима највише најстарији грађани. 

     Добит јавног предузећа „Пошта Србије“ у прошлој 2022. години била је око 30 милиона евра, док је добит за првих девет месеци ове године 2,8 милијарди динара, односно скоро 24 милиона евра. За све то време поштари, возачи и радници на шалтеру имају плате од 50.000 динара (нешто преко 400 евра), па и не чуди што је „Пошту“ у току само ове године напустило скоро 1000 радника. Поред малих плата, огроман проблем представља и партијско запошљавања, па иако на папиру постоји довољан број радника, у пракси то није случај.

Овакво стање у „Пошти Србије“ иде ка томе да се девастира још једно изузетно профитабилно предузеће, као што је актуелна власт то учинила са ЕПС-ом. 

Досадашње руковођење, не само у „Пошти“, већ у свим јавним предузећима показује да је ова власт бахата, корумпирана, али и крајње неспособна да води Србију у било којој области и зато она после 17. децембра мора да оде.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Бета/Драган Гојић 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: