Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Реконструкција неприхватљива — Влада да поднесе оставку и да се формира прелазна Влада до избора

Једино решење актуелне политичке кризе налази се у оставци комплетне Владе Србије и ванредним изборима на свим нивоима. Помињана реконструкција Владе и друге козметичке промене апсолутно су неприхватљиве. 

       До редовних покрајинских и локалних избора који су на пролеће следеће године остало је годину дана и тада треба истовремено организовати и ванредне парламентарне изборе. У међувремену треба формирати прелазну Владу угледних нестраначких људи која би ослободила медије и припремила поштене изборе, а чији би главни задатак био превенција насиља у друштву. То значи нови закон о образовању и васпитању, као и нови закон о заштити деце и дигиталној безбедности, који би — као и прелазну Владу у целини — требало да подрже сви народни посланици у актуелном сазиву Народне скупштине. То би био добар знак националног мира и јединства.

На овај начин би се смириле тензије у нашем друштву и нормализовале политичке прилике. Расправа би се вратила у оквире Народне скупштине, а политичке борбе између садашње власти и опозиције би се разрешиле на изборима. Нагомилано незадовољство грађана које се прелило на улице не може се зауставити на други начин. Решење није у контрамитинзима власти или одбрани Владе која је већ пала. Они који су имали апсолутну власт последњих 10 година сада имају и апсолутну одговорност. Свака друга одлука сем оставке комплетне Владе само би продубила тензије и сукобе у нашем друштву, а то Србији није потребно.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: