Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Реконструкција неприхватљива — Влада да поднесе оставку и да се формира прелазна Влада до избора

Једино решење актуелне политичке кризе налази се у оставци комплетне Владе Србије и ванредним изборима на свим нивоима. Помињана реконструкција Владе и друге козметичке промене апсолутно су неприхватљиве. 

       До редовних покрајинских и локалних избора који су на пролеће следеће године остало је годину дана и тада треба истовремено организовати и ванредне парламентарне изборе. У међувремену треба формирати прелазну Владу угледних нестраначких људи која би ослободила медије и припремила поштене изборе, а чији би главни задатак био превенција насиља у друштву. То значи нови закон о образовању и васпитању, као и нови закон о заштити деце и дигиталној безбедности, који би — као и прелазну Владу у целини — требало да подрже сви народни посланици у актуелном сазиву Народне скупштине. То би био добар знак националног мира и јединства.

На овај начин би се смириле тензије у нашем друштву и нормализовале политичке прилике. Расправа би се вратила у оквире Народне скупштине, а политичке борбе између садашње власти и опозиције би се разрешиле на изборима. Нагомилано незадовољство грађана које се прелило на улице не може се зауставити на други начин. Решење није у контрамитинзима власти или одбрани Владе која је већ пала. Они који су имали апсолутну власт последњих 10 година сада имају и апсолутну одговорност. Свака друга одлука сем оставке комплетне Владе само би продубила тензије и сукобе у нашем друштву, а то Србији није потребно.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: