Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Републички јавни тужилац да истражи Беливукове тврдње

Основно питање на које треба да се изјасни владајућа странка је да ли је Вељко Беливук, осумњичен за монструозна убиства и друга најтежа кривична дела, био или је још увек члан СНС?

    Друго питање гласи да ли је и шта тачно радио за потребе СНС? Да ли је организовао навијаче, да ли је обезбеђивао митинге, да ли је рушио у Савамали, да ли се виђао и сарађивао са највишим функционерима СНС? Ово су већ питања за републичког јавног тужиоца који би коначно морао да почне да ради свој посао и по службеној дужности истражи да ли су тачни наводи које је Беливук дао пред судом у свој јучерашњем исказу.

Јер, ако су његови наводи тачни, онда је сам врх државе прожет везама са организованим криминалом, а то је најтежа могућа оптужница за једну владајућу већину за коју неко мора и политички и кривично да одговара. Не може све остати на режимским медијским самоодбранама да оптужени лаже и на тај начин покушава да се брани од оптужнице, већ надлежно тужилаштво треба да испита све његове наводе јер Беливук тврди да је радио за државу, односно по налогу владајуће странке. Све његове речи могу бити лажи и начин одбране на суду, што је мањи проблем од тога ако су његове речи истините и ако је док је вршио најтежа кривична дела био сарадник власти. Управо то мора да буде испитано и јавности саопштено: ако су његови наводи лажни — да се зна да су лажни, али ако су његови наводи истинити — да се зна шта ће надлежни правосудни органи урадити да се поред Беливука и његове криминалне групе на оптуженичкој клупи нађу и његови политички партнери. Јер, не заборавимо ту неспорну чињеницу — организована криминална група на челу са Александром Станковићем и Вељком Беливуком није постојала пре доласка СНС на власт.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије 1: Јутјуб/Скриншот
*Извор фотографије 2: Н1

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: