Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Сачувати ЕПС, апсолутна подршка протесту радника у Лазаревцу

Српски покрет Двери још једном истиче да је против претварања ЕПС-а из јавног предузећа (ЈП) у акционарско друштво (АД), пре свега јер то представља увод у приватизацију овог најважнијег стратешког предузећа у Србији. Зато апсолутно подржавамо протест радника ЕПС-а, који ће се одржати сутра у 18 часова код Рударске чесме у центру Лазаревца! 

     Прелазак Електропривреде Србије из ЈП у АД мора бити заустављен, јер ће због ниске процене доћи до распарчавања ЕПС-а, а даље до његове продаје, с тим што ће тада продаја ЕПС-а, коју ова власт планира, бити извршена у потпуности, односно у пакету.

Оно што јавност мора да зна јесте да Влада Србије ову трансформацију ради по налогу ММФ-а и ЕУ. Такође, одговорност за овакво стање јесте и на дугогодишњим представницима синдиката и пословодству ЕПС-а који беспоговорно прихватају одлуку Владе, чиме радници постају потпуно незаштићени и необавештени на који начин ће заштитити своја права и шта ће се десити са предузећем у коме су запослени. Понављамо да је ЕПС најважније стратешко јавно предузеће у Србији које има преко 20.000 запослених, бави се и производњом и трговином електричне енергије и обезбеђује око 65% потребе за електричном енергијом у Србији.

Актуелна власт је дала све од себе да уништи и ЕПС и „Колубару“, као највећег произвођача струје, и то на много начина, а све са циљем како би их што јефтиније продали. Прво су поставили потпуно нестручан и партијски кадар на челу са Милорадом Грчићем, затим су преко ћерки-фирми запослили мноштво чланова СНС-а како би их користили за гласачку машинерију, па све до намештених тендера у милионским износима из којих су „извлачили“ новац из ЕПС-а.

Двери стоје на становишту да је ЕПС-у потребна реорганизација, али тако што ће остати јавно предузеће којим ће управљати професионални менаџмент, а не тако што ће трансформацијом у АД бити продат.

Инфослужба Двери 

*Извор насловне фотографије: Н1 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: