Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Сачувати ЕПС, апсолутна подршка протесту радника у Лазаревцу

Српски покрет Двери још једном истиче да је против претварања ЕПС-а из јавног предузећа (ЈП) у акционарско друштво (АД), пре свега јер то представља увод у приватизацију овог најважнијег стратешког предузећа у Србији. Зато апсолутно подржавамо протест радника ЕПС-а, који ће се одржати сутра у 18 часова код Рударске чесме у центру Лазаревца! 

     Прелазак Електропривреде Србије из ЈП у АД мора бити заустављен, јер ће због ниске процене доћи до распарчавања ЕПС-а, а даље до његове продаје, с тим што ће тада продаја ЕПС-а, коју ова власт планира, бити извршена у потпуности, односно у пакету.

Оно што јавност мора да зна јесте да Влада Србије ову трансформацију ради по налогу ММФ-а и ЕУ. Такође, одговорност за овакво стање јесте и на дугогодишњим представницима синдиката и пословодству ЕПС-а који беспоговорно прихватају одлуку Владе, чиме радници постају потпуно незаштићени и необавештени на који начин ће заштитити своја права и шта ће се десити са предузећем у коме су запослени. Понављамо да је ЕПС најважније стратешко јавно предузеће у Србији које има преко 20.000 запослених, бави се и производњом и трговином електричне енергије и обезбеђује око 65% потребе за електричном енергијом у Србији.

Актуелна власт је дала све од себе да уништи и ЕПС и „Колубару“, као највећег произвођача струје, и то на много начина, а све са циљем како би их што јефтиније продали. Прво су поставили потпуно нестручан и партијски кадар на челу са Милорадом Грчићем, затим су преко ћерки-фирми запослили мноштво чланова СНС-а како би их користили за гласачку машинерију, па све до намештених тендера у милионским износима из којих су „извлачили“ новац из ЕПС-а.

Двери стоје на становишту да је ЕПС-у потребна реорганизација, али тако што ће остати јавно предузеће којим ће управљати професионални менаџмент, а не тако што ће трансформацијом у АД бити продат.

Инфослужба Двери 

*Извор насловне фотографије: Н1 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: