Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Само дан после избора, донета прва судско-политичка пресуда

Само дан након одржаних парламентарних, председничких, али и локалних избора у Аранђеловцу на којима је Српски покрет Двери освојио 8% гласова, стигла је прва судско-политичка пресуда и то против Миодрага Прековића, директора Информативне службе Двери, који иначе живи у Аранђеловцу. Према првостепеној пресуди, Прековић је дужан да плати прекршајну казну у износу од 65 000 динара. Идентична казна је изречена и Ивану Ивановићу, председику Конзервативног покрета „Наши“.

    Разлог за казну јесте догађај од 27.08.2020. године када су Прековић и Ивановић, заједно са још неколико десетина грађана Аранђеловца, протествовали због исељења породице Јашовић од стране судског извршитеља Видоја Стојковића. Тада су обојица приведени у полицијску станицу, а суђење је трајало преко годину и по дана.

 

Много је детаља који показују пристрасност приликом пресуде – од тога да је тадашњи командир полицијске станице у Аранђеловцу Горан Михаиловић брзински напредовао до начелника ПС у Аранђеловцу до тога да су се изјаве сведока тј. полицијских службеника значајно разликовале, а да изјаве сведока одбране нису од утицаја на пресуду. Јасно је и то да се не може говорити ни о случајности када је у питању временски оквир доношења пресуде, а то је само дан након одржаних избора – 04.04.2022. године.

Српски покрет Двери је увек био и биће на страни правде и свог народа. Од почетка формирања крајње неправедног система судских извршитеља смо били против истог. То ћемо наставити да радимо и у будућности, јер ниједна породица не сме остати без крова над главом и зато се што пре мора усвојити Закон о заштити презадужених породица.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: