Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Само дан после избора, донета прва судско-политичка пресуда

Само дан након одржаних парламентарних, председничких, али и локалних избора у Аранђеловцу на којима је Српски покрет Двери освојио 8% гласова, стигла је прва судско-политичка пресуда и то против Миодрага Прековића, директора Информативне службе Двери, који иначе живи у Аранђеловцу. Према првостепеној пресуди, Прековић је дужан да плати прекршајну казну у износу од 65 000 динара. Идентична казна је изречена и Ивану Ивановићу, председику Конзервативног покрета „Наши“.

    Разлог за казну јесте догађај од 27.08.2020. године када су Прековић и Ивановић, заједно са још неколико десетина грађана Аранђеловца, протествовали због исељења породице Јашовић од стране судског извршитеља Видоја Стојковића. Тада су обојица приведени у полицијску станицу, а суђење је трајало преко годину и по дана.

 

Много је детаља који показују пристрасност приликом пресуде – од тога да је тадашњи командир полицијске станице у Аранђеловцу Горан Михаиловић брзински напредовао до начелника ПС у Аранђеловцу до тога да су се изјаве сведока тј. полицијских службеника значајно разликовале, а да изјаве сведока одбране нису од утицаја на пресуду. Јасно је и то да се не може говорити ни о случајности када је у питању временски оквир доношења пресуде, а то је само дан након одржаних избора – 04.04.2022. године.

Српски покрет Двери је увек био и биће на страни правде и свог народа. Од почетка формирања крајње неправедног система судских извршитеља смо били против истог. То ћемо наставити да радимо и у будућности, јер ниједна породица не сме остати без крова над главом и зато се што пре мора усвојити Закон о заштити презадужених породица.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: