Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Систем јесте заказао – морамо га мењати у целини!

Српски покрет Двери је одмах након трагедије у школи „Владислав Рибникар“ у Београду, а полазећи од принципа објективне одговорности, затражио моменталну оставку министра просвете, као и комплетне Владе Србије на челу са Аном Брнабић. 

    Оно што желимо да истакнемо у овом тешком тренутку за државу и народ јесте да јучерашња оставка једног министра у Влади није довољна. Чак ни пад целе једне лоше Владе није довољан. Систем је заказао – морамо га мењати. Потребна нам је промена система вредности и модела друштва у целини. 

У средишту новог договора за Србију, као стуб новог друштвеног модела, образовање мора да има централну улогу. Зато Српски покрет Двери захтева велики друштвени разговор око потпуно новог концепта образовања и новог Закона о образовању и васпитању. 

Овај нови концепт мора да подразумева и Закон о заштити и безбедности деце. Потребан нам је нови образовни систем – од вртића до постдипломских студија, заснован на породичном моделу друштва, националном васпитању и традиционалним вредностима. Захтевамо смену актуелне Владе Србије и отварање ове дебате у Народној скупштини и на свим медијима.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: