Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Систем јесте заказао – морамо га мењати у целини!

Српски покрет Двери је одмах након трагедије у школи „Владислав Рибникар“ у Београду, а полазећи од принципа објективне одговорности, затражио моменталну оставку министра просвете, као и комплетне Владе Србије на челу са Аном Брнабић. 

    Оно што желимо да истакнемо у овом тешком тренутку за државу и народ јесте да јучерашња оставка једног министра у Влади није довољна. Чак ни пад целе једне лоше Владе није довољан. Систем је заказао – морамо га мењати. Потребна нам је промена система вредности и модела друштва у целини. 

У средишту новог договора за Србију, као стуб новог друштвеног модела, образовање мора да има централну улогу. Зато Српски покрет Двери захтева велики друштвени разговор око потпуно новог концепта образовања и новог Закона о образовању и васпитању. 

Овај нови концепт мора да подразумева и Закон о заштити и безбедности деце. Потребан нам је нови образовни систем – од вртића до постдипломских студија, заснован на породичном моделу друштва, националном васпитању и традиционалним вредностима. Захтевамо смену актуелне Владе Србије и отварање ове дебате у Народној скупштини и на свим медијима.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: