Српски Покрет Двери - Лого

Двери: СКАНДАЛ – Опозиција забрањена на РТС1

Данас је у Радио телевизији Србије одржано жребање термина за представљање изборних листи и председничких кандидата. Уместо да представљања буду у ударним терминима на РТС1, како је договорено, она ће бити на РТС2.

    Очигледно је да се Александар Вучић и његова власт уплашила пред предстојеће изборе и да је из тог круга и дошла наредба СНС директору РТС-а Драгану Бујошевићу да представљање изборних листи и председничких кандидата помери са РТС 1 на далеко мање гледани РТС2. Иако је представнику Српског покрета ДВЕРИ на овом жребању, проф. др Милораду Маринковићу речено да се представљање пред изборе увек емитовало на РТС2 (што је тачно), „Споразум о унапређењу услова за одржавање избора“, потписан 29.10.2021. године јасно демантује РТС. Наиме, члан 40, став 4, овог Споразума гласи: „Приликом усвајања документа из става 3. овог члана Јавни медијски сервис РТС ће у потпуности поштовати члан 7. став 1. тачка 8. Закона о јавним медијским сервисима који обезбеђује да сви учесници добију простор у ударном термину на РТС 1“. Даље се, у ставу 5. истог члана Споразума наводи: „Јавни медијски сервис РТС усвојиће саморегулацију уз пуно поштовање постојећег оквира како би се обезбедило да сви политички актери добију адекватни простор у ударном термину на РТС 1.“

Овим потезом, РТС је јасно и недвосмислено показао да није никакав јавни медијски сервис свих грађана Србије, већ је само продужена рука Александра Вучића. Двери гарантују да ће по паду ове власти РТС, који финансирају сви грађани Србије, постати истински сервис грађана на чијем челу мора бити професионалац, а не продужена рука власти као што је то Драган Бујошевић данас.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: