Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Скупљено и Скупштини предато 30.000 потписа против Европрајда

Делегација коју су чинили представници Покрета „Антиглобалисти Србије” и коалиције удружења грађана „Уједињени за традицију и породицу” посетила је данас посланичку групу СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК у Народној скупштини. Овим поводом нашој посланичкој групи предато је 30.000 потписа грађана Србије који се противе организацији Европрајда у Београду, које ћемо проследити председнику Народне скупштине на увид, са подсећањем на наш предлог „Декларације о забрани пропаганде хомосексуализма и трансродности малолетним лицима у Србији”, за коју очекујемо да се нађе на дневном реду скупштинског заседања.

    На конференцији за медије на ову тему, председник Српског покрета Двери и шеф посланичке групе Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Била нам је велика част и задовољство да у нашем посланичком клубу данас угостимо представнике Антиглобалиста Србије и Уједињене за традицију и породицу, који су покретачи петиције за отказивање Европрајда 2022. у Београду, као и величанствених народних литија и породичних шетњи за спас Србије које су три пута одржане у престоном граду Београду у последњих месец дана. На њихов јавни позив свим посланичким групама да буду примљени у Народној скупштини и предају 30.000 потписа за забрану Европрајда – одмах смо се одазвали јер изузетно ценимо оно што у невладином сектору ради ова група искрених српских патриота и ентузијаста. 

Хвала свим грађанима који су потписали петицију и који су се одазвали позиву за литије. Ми ћемо бити њихов политички глас у Народној скупштини убудуће.

Посебно бих истакао организацију синоћне Литије на којој је било преко 50.000 породичних људи, верника и родољуба из Београда и читаве Србије, као и изузетну беседу Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија након одржаног Молебана за светињу брака и породице, мир и слогу у нашем народу испред Храма Светог Саве. Синоћ се у Београду одиграо један од највећих догађаја савременог хришћанства у Европи и свету. Било је то јавно исповедање вере читавог једног српског православног народа који се сабрао у одбрану вере, породице и традиције, а против наметања туђинске ЛГБТ идеологије. Беседа Његове Светости Патријарха већ је ушла у историју најбољих црквених беседа и засигурно представља један од најзначајнијих говора једног од поглавара Помесне Православне Цркве нашег времена. Ово је био последњи позив МУП-у да хитно забрани јавно парадирање током Европрајда, као и свим надлежним државним службама да ту забрану спроведу. Такође, позивамо и организаторе Европрајда који данас почиње у Београду са планираних преко 130 догађаја за седам дана, да прекину са провоцирањем већинске Србије и одустану од организације ове забрањене шетње која вређа јавни морал. У супротном, нико не може спречити противнике Европрајда да се у суботу изнова саберу у Београду и бране српску престоницу од јавне пропаганде хомосексуализма и трансродности која је потпуно супротна нашој вери, традиционалним и породичним вредностима”, закључио је Обрадовић.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: