Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Скупљено и Скупштини предато 30.000 потписа против Европрајда

Делегација коју су чинили представници Покрета „Антиглобалисти Србије” и коалиције удружења грађана „Уједињени за традицију и породицу” посетила је данас посланичку групу СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК у Народној скупштини. Овим поводом нашој посланичкој групи предато је 30.000 потписа грађана Србије који се противе организацији Европрајда у Београду, које ћемо проследити председнику Народне скупштине на увид, са подсећањем на наш предлог „Декларације о забрани пропаганде хомосексуализма и трансродности малолетним лицима у Србији”, за коју очекујемо да се нађе на дневном реду скупштинског заседања.

    На конференцији за медије на ову тему, председник Српског покрета Двери и шеф посланичке групе Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Била нам је велика част и задовољство да у нашем посланичком клубу данас угостимо представнике Антиглобалиста Србије и Уједињене за традицију и породицу, који су покретачи петиције за отказивање Европрајда 2022. у Београду, као и величанствених народних литија и породичних шетњи за спас Србије које су три пута одржане у престоном граду Београду у последњих месец дана. На њихов јавни позив свим посланичким групама да буду примљени у Народној скупштини и предају 30.000 потписа за забрану Европрајда – одмах смо се одазвали јер изузетно ценимо оно што у невладином сектору ради ова група искрених српских патриота и ентузијаста. 

Хвала свим грађанима који су потписали петицију и који су се одазвали позиву за литије. Ми ћемо бити њихов политички глас у Народној скупштини убудуће.

Посебно бих истакао организацију синоћне Литије на којој је било преко 50.000 породичних људи, верника и родољуба из Београда и читаве Србије, као и изузетну беседу Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија након одржаног Молебана за светињу брака и породице, мир и слогу у нашем народу испред Храма Светог Саве. Синоћ се у Београду одиграо један од највећих догађаја савременог хришћанства у Европи и свету. Било је то јавно исповедање вере читавог једног српског православног народа који се сабрао у одбрану вере, породице и традиције, а против наметања туђинске ЛГБТ идеологије. Беседа Његове Светости Патријарха већ је ушла у историју најбољих црквених беседа и засигурно представља један од најзначајнијих говора једног од поглавара Помесне Православне Цркве нашег времена. Ово је био последњи позив МУП-у да хитно забрани јавно парадирање током Европрајда, као и свим надлежним државним службама да ту забрану спроведу. Такође, позивамо и организаторе Европрајда који данас почиње у Београду са планираних преко 130 догађаја за седам дана, да прекину са провоцирањем већинске Србије и одустану од организације ове забрањене шетње која вређа јавни морал. У супротном, нико не може спречити противнике Европрајда да се у суботу изнова саберу у Београду и бране српску престоницу од јавне пропаганде хомосексуализма и трансродности која је потпуно супротна нашој вери, традиционалним и породичним вредностима”, закључио је Обрадовић.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: