Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Смањићемо старосну границу за одлазак у пензију

Ново померање старосне границе за пензију које се тиче жена, а које ступа на снагу 1. јануара следеће године, представља још један у низу отежавајућих околности за наше најстарије грађане. Српски покрет Двери ће, по доласку на власт, умањити а не повећавати старосну границу за пензију.

      Старосна граница за одлазак у пензију за жене сваке године се помера како би се 2032. године изједначила са мушкарцима и износила 65 година. Оваква пензиона политика део је нехумане агенде која под паролом за права жена управо атакује на њихову добробит и здравље.

Двери имају конкретне предлоге које би отклониле неправду према пензионерима. Прво, биће укинут крајње дискриминаторски члан закона према којем онај ко има навршених 40 година радног стажа, али није испунио старосни услов за пензију, добија трајно умањење пензије. Друго, смањићемо старосну границу за одлазак у пензију, посебно за жене. Треће, вратићемо све отете делове пензија у више месечних рата. Четврто, свако следеће повећање пензија и њихово усклађивање са растом трошкова живота неће бити исто за све, већ ће пензионери са ниским пензијама добијати веће повећање. И пето, сви они који немају никаква примања у старости добиће социјалну пензију од државе.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Canva 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: