Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: СНС и ССП у неформалној коалицији, неопходан Трећи пут

Да су СНС и ССП у неформалној коалицији дефинитивно је потврђено на недавно одржаном Колегијуму Народне скупштине када је председник Скупштине Владимир Орлић предложио да се на дневни ред следећег скупштинског заседања ставе и усвоје два законска предлога која долазе из опозиционе посланичке групе на челу са ССП. Ово би чак било и за похвалу као велики искорак владајућег режима да се прихвате добре опозиционе иницијативе да у питању није привилегија коју је добила само једна странка опозиције по очитом договору који иза сцене постоји са влашћу.

   Јер, како је могуће да од преко 50 скупштинских иницијатива које је предложила опозиција од почетка рада новог скупштинског сазива нити једна није добила могућност да уопште буде предложена као допуна дневног реда, а камоли усвојена од стране владајуће већине, а сада две пролазе без проблема? Орлић је толико пута прекршио Пословник и учинио све могуће и немогуће опструкције да се опозициони предлози нађу на седници, док сада наједанпут не само да две ставља на дневни ред него са позиције власти предлаже да буду и усвојене. Обе изабране опозиционе иницијативе нимало случајно долазе из редова ССП и сада више нема ни најмање сумње да се ради о неформалној коалицији између СНС и ССП.

Слично се дешава на скупштинском одбору за спољне послове којим председава Борко Стефановић из ССП и који ништа не би могао да уради да му не помаже већина из власти. Тако је за данас заказана седница одбора на којој ће се наћи и предлог за увођење санкција Русији упркос томе што је то супротном важећој спољној политици Србије и нашим националним и државним интересима. Као и недавни сусрет са представницима украјинске скупштине у сред ратних дешавања, и овај данашњи догађај у организацији Борка Стефановића не би могао бити одржан без подршке владајуће већине.

Сетимо се како је Српски покрет Двери јавно вређан због одласка на разговоре са делегацијом власти и опозиције Републике Српске која је посетила Београд и где је било потпуно оправдано да поред представника власти учествују и представници опозиције из Србије. Сада видимо да је неко други заправо „пио вино” са владајућим режимом, и то иза сцене. „У сваком злу има и неко добро”, каже наш народ. Тако је и јавно потврђивање ове неформалне коалиције СНС-а и ССП-а веома корисно за отрежњење како присталица власти тако и присталица опозиције у ком правцу иде ова сарадња бившег и садашњег режима и зашто нам је толико потребан трећи пут на српској политичкој сцени – оличен у Српском покрету Двери и другим представницима Патриотског блока и државотворне опозиције.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографија: Википедија 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: