Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: СНС намерно уништио ЕПС да би га продао за мале паре

Закључак норвешке компаније „Rystad Energy“ да је Електропривреда Србије у веома лошем стању и да руководство мора бити смењено, није никаква новост. И без њих знамо да је Српска напредна странка уништила ЕПС, захваљујући својој катастрофалној кадровској политици.

     За само неколико година, Србија је од извозника струје дошла до тога да је од јануара до августа ове године морала да увезе струју и гас у износу од чак 1.5 милијарди евра. Систематско урушавање ЕПС-а траје дуги низ година, а посебно од доласка СНС на власт 2012. године. Тада је за директора РБ Колубара постављен Милорад Грчић, који је након тога напредовао, и 2016. године постао је директор ЕПС-а. Без икаквих стручних квалификација, са крајње сумњивом факултетском дипломом, од власника печењаре дошао је до директора најзначајнијег јавног предузећа у Србији. И да будемо прецизни, није Грчић крив што је постао директор, већ они који су га на то место поставили – Александар Вучић, Ана Брнабић и доскорашњи министар Зорана Михајловић, односно једини кривац је СНС.

После вишегодишњег урушавања и пљачкања ЕПС-а, дошли смо у ситуацију да нови министар енергетике Дубравка Ђедовић изјављује да је неопходно повећање цене енергената, поредећи цене у Србији и Европи, али без поређења плата и животног стандарда. Она наводи и да није важно ко ће бити власник ЕПС, већ начин на који ће се радити. Иза ових речи не стоји ништа друго до најава приватизације ЕПС, што наводи на чињеницу да је власт годинама уназад намерно уништавала најзначајније јавно предузеће у Србији како би га продала за мале паре странцима и тако задовољила своје финансијско-коруптивне комбинације.

Српски покрет Двери је апсолутно против продаје ЕПС, сматрамо да у Србији има довољно стручних кадрова који га могу опоравити, али то не могу бити партијски кадрови СНС. Ти партијски кадрови морају и законски и политички одговарати за уништавање ЕПС и зато нам је потребна нова политика где ће најстручнији људи заузимати најодговорније позиције како би се обезбедила сигурност и за привреду и за грађане Србије.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије 1: N1
*Извор фотографије 2: pixabay

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: