Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Стомилионска пљачка Београђана на помолу

Што смо ближе београдским изборима, то је градска власт све безочнија и бруталнија у намештању и преплаћивању јавни набавки. Најновија, и по финансијским размерама по градски буџет најразорнија, је управо најављена куповина нових аутобуса и трамваја. 

     Наиме, град Београд ће, преко ГСП-а, платити чак 271 милион евра за куповину 300 нових аутобуса и 20 трамваја. Свако возило биће у просеку плаћено по невероватних 850.000 евра. Поређења ради, пре само две године, зглобни аутобуси на гас плаћени су 340.000 евра по возилу, док електрични коштају око 360.000 евра.

Ово јавна набавка најбоље сведочи колики је степен корупције у Београду, а ништа боља ситуација није ни на републичком нивоу нити у осталим градовима и општинама у Србији. Српски покрет Двери, као једну од примарних тачака у свом програму, истиче управо искорењавање корупције која уништава како републички, тако и градске и општинске буџете.

Позивамо одлазећу београдску власт да одустане од најављене пљачке грађана која се мери са више од 100 милиона евра и упозоравамо их да ће након 17. децембра све, а нарочито ова и њој сличне набавке бити преиспитане и да ће одговорни бити кривично гоњени.

Инфослужба Двери 

*Извор насловне фотографије: Pixabay  

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: