Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Техничка власт намерно одлаже завршетак избора

Ни два и по месеца од завршетка парламентарних избора, у Србији нема коначних резултата. Разлог томе јесте понављање избора по четврти пут у Великом Трновцу, које ће се одржати у четвртак, 23. јуна.

    Овакав политички вакуум на руку иде једино Александру Вучићу, јер су и Народна скупштина и Влада Србије у техничком мандату и једино је институција председника државе у овом тренутку у пуном мандату. Како у Србији не постоје независне институције и како су оне подређене интересима актуелне власти, очигледно је и да Републичка изборна комисија (РИК) и Управни суд раде у том правцу. Наиме, РИК у коме актуелна власт има већину, је два пута до сада поништавао гласање у Великом Трновцу, а како не би било баш превише очигледно да иза тога стоји СНС, трећи пут је тај задатак поверен Управном суду. Мала је вероватноћа да је РИК толико неспособан да не може три пута да валидно спроведе изборе на једном бирачком месту, али ако је и то случај, онда је ред да представници владајуће већине у РИК-у поднесу оставке. Посебно истичемо да бескрајно понављање избора нема никакве везе са опозицијом или променама закона које су проистекле из дијалога власти и опозиције, већ искључиво са влашћу која намерно одуговлачи јер не може да одлучи да ли спорни мандат да додели представнику Албанаца или СПС-у. Недопустиво је да ћемо најмање четири месеца од одржавања избора чекати на конституисање Народне скупштине, а најмање седам месеци на конституисање Владе, поготово у условима економске кризе која се већ итекако осећа међу грађанима Србије, јер свакога дана све поскупљује.

Због свега тога, захтевамо од актуелне власти да престане да се игра са изборном вољом грађана и да се највиша законодавна институција што пре конституише.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: