Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Тражимо хитну седницу Народне скупштине о КиМ поводом новог западног ултиматума

Српски покрет Двери захтева хитну седницу Народне скупштине Републике Србије како би председник Републике упознао највиши представнички и законодавни орган ове државе са предлогом западне петорке, као и са „опасностима и изазовима који би били стављени пред Србију“ (како је сам Вучић рекао) од стране његових пријатеља из ЕУ и САД, уколико не прихвати предлог.

   Такође, тражимо од председника Републике одговор на питање како је могао да даје сагласност око „прихватања концепта и имплементације“ француско-немачког предлога који пре само неколико месеци чак није хтео ни да прими и то без сагласности Народне скупштине и која је то „једна ствар о којој не може да говори“? Да ли је то омогућавање пријема лажне државе Косово у УН? С тога, подсећамо га да Устав Републике Србије јасно каже да је КиМ саставни део Србије, али и да по истом том уставу, председник државе нема овлашћење да преговара на ту тему. Оно што је најпроблематичније у овом тренутку је што нико не зна да ли је предлог западне петорке де факто и ултиматум и ако јесте питамо Александра Вучића зашто је уопште пристао да разговара о томе и спроводи ултиматум?

Српски покрет Двери врло јасно тражи да се ништа поводом КиМ не потписује пре завршетка руско-украјинске кризе и да преговоре треба замрзнути до тог периода.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: