Двери: Тражимо хитну седницу Народне скупштине о КиМ поводом новог западног ултиматума

Српски покрет Двери захтева хитну седницу Народне скупштине Републике Србије како би председник Републике упознао највиши представнички и законодавни орган ове државе са предлогом западне петорке, као и са „опасностима и изазовима који би били стављени пред Србију“ (како је сам Вучић рекао) од стране његових пријатеља из ЕУ и САД, уколико не прихвати предлог.

Такође, тражимо од председника Републике одговор на питање како је могао да даје сагласност око „прихватања концепта и имплементације“ француско-немачког предлога који пре само неколико месеци чак није хтео ни да прими и то без сагласности Народне скупштине и која је то „једна ствар о којој не може да говори“? Да ли је то омогућавање пријема лажне државе Косово у УН? С тога, подсећамо га да Устав Републике Србије јасно каже да је КиМ саставни део Србије, али и да по истом том уставу, председник државе нема овлашћење да преговара на ту тему. Оно што је најпроблематичније у овом тренутку је што нико не зна да ли је предлог западне петорке де факто и ултиматум и ако јесте питамо Александра Вучића зашто је уопште пристао да разговара о томе и спроводи ултиматум?

Српски покрет Двери врло јасно тражи да се ништа поводом КиМ не потписује пре завршетка руско-украјинске кризе и да преговоре треба замрзнути до тог периода.

Инфослужба Двери