Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Тражимо хитну седницу Скупштине Србије о Косову и Метохији

Народни посланици групе „Двери – Патриотски блок“ Борко Пушкић и Иван Костић поновили су данас захтев председнику Скупштине Србије Владимиру Орлићу да хитно закаже седницу на којој би се разматрало стање на Косову и Метохији. 

    На конференцији за новинаре у скупштини, Пушкић је рекао да је последњим изјавама амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар потврдио да Заједница српских општина треба да послужи да се и Срби са Косова интегришу у систем Косова.

„Србија под влашћу СНС-а врши дезинтеграцију Србија са Косова и Метохије“, рекао је Пушкић.

Он је захтевао да Влада настави да инсистира на повратку дела војске у покрајину, да се одустане од заједничке војне вежбе Војске Србије са НАТО снагама на Видовдан, а да председник Скупштине Србије распише локалне изборе на северу Косова.

Посланик Иван Костић позвао је руководство Србије да се угледа на председника Републике Српске Милорада Додика и поново успостави везе са Русијом.

Додику је честитао на Ордену „Александар Невски“ и додао да Александар Вучић више није једини носилац тог одличја у новијој историји.

 

„Наша актуелна власт треба да се угледа на РС чија скупштина треба да усвоји резолуцију о заштити српског народа на КиМ. Тражимо да Орлић хитно закаже седницу о Косову, одмах након завршетка ове седнице“, поручио је Костић. 

Он је истакао да је политика Александра Вучића према Косову и Метохији пропала, да је дипломатија заказала, да поверење Срба са севера у Вучића опада и да његова политика треба да се мења. 

*Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: