Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Тражимо оставке Зоране Михајловић и Милорада Грчића

Проблем партијског и нестручног руковођења у Министарству енергетике и ЕПС-у постоји већ дуго, али ових дана постаје трагично видљив кроз колапс електроенергетског сектора у Србији. За то неко мора бити одговоран.

Зато тражимо оставке ресорног министра Зоране Михајловић и директора ЕПС-а Милорада Грчића. Ако Александар Вучић, који је лично бирао неспособне и нестручне кадрове са купљеним дипломама и плагираним докторатима на највише државне функције, није спреман да их смени, онда сву одговорност мора да преузме он лично. Јер, Зорана Михајловић и Милорад Грчић никада не би дошли на поменута места у државној управи и јавним предузећима да није Вучића. Његова одговорност је дефинитивно највећа и не може се сакрити.
 
Подсећамо да је „ТЕНТ” увек био међу десет најефикаснијих термоелектрана у Европи, да је један од агрегата био први у свету по производњи и броју дана рада без испадања, а да су радници ТЕНТ-а ишли да обучавају раднике термоелектрана широм света, док су радници из Немачке долазили на праксу у „ТЕНТ”. Последице погрешног вођења ЕПС-а за време напредњачке власти су вишеструке: увози се струја у најскупљем делу године, угрожена је опрема у власништву грађана Србије вредна више милијарди еура (колико вреде електране), угрожен је рад и живот 60% грађана Србије (колико „ТЕНТ” учествује у снабдевању струјом), угрожено је неколико десетина хиљада радних места (исто толико и породица), и онеспособљен један град Обреновац.
Не дајемо само критику одговорних у власти већ и решења:

  1. Прекините са страначким запошљавањем и продајом радних места у јавном предузећу.
  2. Промените све одговорне у басену „Колубара” и „ТЕНТ”-у, уклоните партијске послушнике и вратите стручне и савесне раднике макар они били у пензији.
  3. Установите ланац преношења знања са старијих и искуснијих радника на младе и нове.
  4. Вратите плаћање испорученог угља ТЕНТ-у према калоријској вредности а не запремини испорученог материјала (видели сте да блато не гори).
  5. Електроенергетски систем Србије мора остати у власништву грађана Србије и нико га не сме угрозити.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: index.rs

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: