Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Тражимо оставке Зоране Михајловић и Милорада Грчића

Проблем партијског и нестручног руковођења у Министарству енергетике и ЕПС-у постоји већ дуго, али ових дана постаје трагично видљив кроз колапс електроенергетског сектора у Србији. За то неко мора бити одговоран.

Зато тражимо оставке ресорног министра Зоране Михајловић и директора ЕПС-а Милорада Грчића. Ако Александар Вучић, који је лично бирао неспособне и нестручне кадрове са купљеним дипломама и плагираним докторатима на највише државне функције, није спреман да их смени, онда сву одговорност мора да преузме он лично. Јер, Зорана Михајловић и Милорад Грчић никада не би дошли на поменута места у државној управи и јавним предузећима да није Вучића. Његова одговорност је дефинитивно највећа и не може се сакрити.
 
Подсећамо да је „ТЕНТ” увек био међу десет најефикаснијих термоелектрана у Европи, да је један од агрегата био први у свету по производњи и броју дана рада без испадања, а да су радници ТЕНТ-а ишли да обучавају раднике термоелектрана широм света, док су радници из Немачке долазили на праксу у „ТЕНТ”. Последице погрешног вођења ЕПС-а за време напредњачке власти су вишеструке: увози се струја у најскупљем делу године, угрожена је опрема у власништву грађана Србије вредна више милијарди еура (колико вреде електране), угрожен је рад и живот 60% грађана Србије (колико „ТЕНТ” учествује у снабдевању струјом), угрожено је неколико десетина хиљада радних места (исто толико и породица), и онеспособљен један град Обреновац.
Не дајемо само критику одговорних у власти већ и решења:

  1. Прекините са страначким запошљавањем и продајом радних места у јавном предузећу.
  2. Промените све одговорне у басену „Колубара” и „ТЕНТ”-у, уклоните партијске послушнике и вратите стручне и савесне раднике макар они били у пензији.
  3. Установите ланац преношења знања са старијих и искуснијих радника на младе и нове.
  4. Вратите плаћање испорученог угља ТЕНТ-у према калоријској вредности а не запремини испорученог материјала (видели сте да блато не гори).
  5. Електроенергетски систем Србије мора остати у власништву грађана Србије и нико га не сме угрозити.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: index.rs

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: