Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Тражимо смене свих одговорних у РГЗ и Влади Србије

Власт одговорна за колапс у држави – од ЕПС-а до РГЗ-а

    Престанак рада Републичког геодетског завода (РГЗ) још пре десет дана је, нажалост, још један од показатеља у колико небезбедној држави живимо. Јер посао државe јесте да чува своје грађане, њихове податке и имовину, а овде је све супротно. Просто је невероватно да још увек нико није изашао у јавност, нити из РГЗ нити из Владе Србије, да објасни грађанима шта се тренутно дешава са државном институцијом која чува податке о комплетној државној и приватној имовини у Србији. Зато тражимо одговорност и смене свих надлежних у РГЗ и техничкој Влади Србије.

Да ли је посреди хакерски напад или неспособност стручних служби унутар РГЗ, или је све ово намерно урађено да би се прикриле ко зна какве манипулације и крађе јавне имовине, не мења чињеницу да под актуелном влашћу долази до колапса система у најважнијим сегментима државе и друштва, од ЕПС-а преко дојава о постављеним бомбама у школама до РГЗ-а. Обуставом рада у РГЗ-у онемогућене су било какве купопродајне активности, инвестирања и издавање грађевинских дозвола, а подаци грађана су компромитовани шта год да је у питању. То у преводу значи да је држава небезбедна и у економском смислу, али и у смислу заштите приватне имовине грађана, док је отворен простор и за криминалне активности.

Са друге стране, синдикати у РГЗ-у за колапс оптужују нестручност и лоше спроведену дигитализацију, а за њу је у Србији била задужена управо данашња премијерка у техничком мандату Ана Брнабић, као главни експонент СНС. Најлакше је као разлог за колапс било ког система у држави навести хакерски напад и саботажу, али се поставља питање ко је одговаран јер се до таквог стања дошло, зашто база није заштићена, зашто није постојала резервна база која би одмах била активирана и бројна друга питања која су још увек без одговора надлежних. Јер колико год свакога дана слушамо од највиших представника власти како је Србија јака, стабилна и безбедна држава, реалност демантује такве наводе и озбиљно нас упозорава да једна овако неодговорна и штеточинска власт мора хитно да оде.

Инфослужба Двери

 

*Извор фотографије: РГЗ
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: