Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Влада прогони наше раднике и скупо увози странце

Техничка Влада је донела две уредбе које ће докрајчити домаће тржиште рада.

    Прва, Уредба о критеријумима за доделу подстицаја послодавцима који запошљавају новонастањена лица у Републици Србији, се односи на убрзан увоз јефтине радне радне снаге и стицање свих права, што доноси нелелојалну конкуренцију и обара зараде нашим грађанима. Радници који долазе из Вијетнама, Пакистана и Индије овде су остављени на милост и немилост и тешко израбљивање, практично ропство.

Друга, Уредба о критеријумима за одређивање категорија странаца и категоријама странаца којима се привремени боравак у Републици Србији може одобрити независно од основа за одобрење привременог боравка, се односи на субвенционисање плата „новонастањених лица” чије ће порезе и доприносе плаћати грађани Србије из буџета дугих 5 година. Ова Уредба је, осим што је ван надлежности техничке Владе, и дискриминаторна и противуставна. Тако ће десет наших радника радити за једну субвенцију „новонасељеног лица” чија ће плата бити преко 300.000 динара.

Решење СНС за масовне економске миграције наших грађана је да преостала сиротиња плаћа увоз странаца који ће потпуно урушити тржиште рада. Чудно је да Уредба не предвиђа никакав поступак доказивања да се такав кадар не може наћи у нашој земљи па је врло вероватно да иза уредбе стоје „братски” послови и решења лажних доктора наука.

Позивамо стручну јавност, а нарочито државне универзитете, да се огласе против ове понижавајуће и противуставне мере, а Српски покрет Двери ће затражити оцену уставности и учинити све да заштити домаћу привреду и наше раднике.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије 1: N1
*Извор фотографије 2: Pixabay
Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: