Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Власт ћути на хапшење Србина у Хрватској

Србин који живи у САД-у, Србољуб Попратњак, ухапшен је у Хрватској и осуђен на 15 дана затвора зато што је на свом Фејбук профилу објавио насловну страну америчког магазина „Тајм“ из 1942. године, на коме се налази фотографија генерала Драгољуба Михаиловића. Хрвати су то схватили као вређање националних осећања, а актуелна власт у Србији ћути.

     Свима је јасно какву политику води Хрватска годинама уназад. То је политика прославе етничког чишћења Срба уз проусташке концерте Марка Перковића Томпсона, умањивање броја жртава у Јасеновцу и величање злочинца Алојзија Степинца. Зато нас ни не изненађује овакав потез хрватских власти. Оно што зачуђује јесте немо посматрање и неоглашавање овим поводом актуелне СНС и СПС власти у Србији, која није упутила чак ни протестну ноту Хрватској. Задатак државе Србије, а пре свега Министарства иностраних послова, јесте да помогну сваком српском држављанину који се налази у невољи у иностранству. Очигледно је да то Вучићеву власт практично не интересује, иако су им пуна уста патриотизма и прозивања хрватских власти, али само у тренуцима када је то плодно тле за њихове унутрашње медијске потребе.

Српски покрет Двери захтева хитну реакцију Министарства иностраних послова Републике Србије, како би Србољуб Попратњак што хитније био пуштен из затвора.

Инфослужба Двери

 

Фото: ФБ и Википедија
Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: