Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Власт да демантује изјаву портпарола америчке амбасаде о приближавању Србије НАТО пакту

Изјавом портпарола америчке амбасаде у Београду, поводом војне вежбе „Платинасти вук 23“ која је планирана 16-30. јуна у Србији, да је „Србија направила избор да буде део Запада, а то укључује даљу интеграцију са евроатлантским безбедносним структурама и партнерским војскама“, јасно се може видети да Србија одустаје од пута војне неутралности. У супротном, захтевамо деманти на ову изјаву из амбасаде САД од стране Владе Србије и Министарства одбране. 

      Двери већ неколико месеци уназад, од када се сазнало за ову вежбу са НАТО-ом, указују да се актуелна власт потпуно удаљава од политике војне неутралности и да се приближава онима који су Србију бесомучно бомбардовали 78 дана 1999. године. Најбољи доказ за то је кршење сопствене одлуке од стране Владе Србије на Мораторијум на војне вежбе са Истоком и Западом док траје рат у Украјини. Јер заједничка војна вежба са НАТО пактом представља управо такав пример.

Српски покрет Двери захтева да се војна вежба „Платинасти вук 23“ одмах откаже и Србија не стаје на страну било ког војног савеза, а понајмање оних који су убијали српски народ и рушили инфраструктуру, фабрике, болнице и многе друге објекте по Србији.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: