Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Власт да демантује изјаву портпарола америчке амбасаде о приближавању Србије НАТО пакту

Изјавом портпарола америчке амбасаде у Београду, поводом војне вежбе „Платинасти вук 23“ која је планирана 16-30. јуна у Србији, да је „Србија направила избор да буде део Запада, а то укључује даљу интеграцију са евроатлантским безбедносним структурама и партнерским војскама“, јасно се може видети да Србија одустаје од пута војне неутралности. У супротном, захтевамо деманти на ову изјаву из амбасаде САД од стране Владе Србије и Министарства одбране. 

      Двери већ неколико месеци уназад, од када се сазнало за ову вежбу са НАТО-ом, указују да се актуелна власт потпуно удаљава од политике војне неутралности и да се приближава онима који су Србију бесомучно бомбардовали 78 дана 1999. године. Најбољи доказ за то је кршење сопствене одлуке од стране Владе Србије на Мораторијум на војне вежбе са Истоком и Западом док траје рат у Украјини. Јер заједничка војна вежба са НАТО пактом представља управо такав пример.

Српски покрет Двери захтева да се војна вежба „Платинасти вук 23“ одмах откаже и Србија не стаје на страну било ког војног савеза, а понајмање оних који су убијали српски народ и рушили инфраструктуру, фабрике, болнице и многе друге објекте по Србији.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: