Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Власт још у децембру одбила да разговара о превенцији насиља у школама

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је још 13. децембра прошле године поднео предлог председнику Народне скупштине Владимиру Орлићу да се одреди дан када ће министри доћи у скупштину и одговарати на питања у вези са актуелним темама. Власт на тај предлог никада није одговорила. 

    Управо је први такав предлог био поднет на тему превенције насиља у школама, а где смо тражили да одговоре на питања дају председник Владе Ана Брнабић и министар просвете Бранко Ружић. Владимир Орлић се није удостојио да да чак ни одговор на овај предлог.

Да се тада, али и много раније јавно говорило о превенцији насиља у школама и да су представници власти били суочени да дају одговоре на ту тему, можда би био спречен трагичан догађај у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, када је ученик те школе убио осморо ђака и радника обезбеђења.

Свако треба да одговара за своје (не)чињење, па тако и Влада Србије и због тога поново упућујемо захтев да комплетна Влада, на челу са Аном Брнабић, поднесе оставку. Само оставка министра просвете Бранка Ружића није довољна.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: