Двери: Власт крши Закон о референдуму

Републичка изборна комисија је одбила захтев Владимира Матића, члана РИК у име Српског покрета Двери, да се изврши допуна дневног реда, те да Републичка изборна комисија донесе одлуку о прихватању Информације о акту за промену Устава која би садржала разлоге Против промене Устава, да се донесе одлука о препоруци Републичке изборне комисије упућеној Радио телевизији Србије да се обезбеди равноправно оглашавање и извештавање како носиоцима кампање За уставне промене, тако и носиоцима кампање Против уставних промена, да се донесе одлука којим би Републичка изборна комисија препоручила Министарству за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, да опозиционим странкама стави на располагање просторије локалних самоуправа, а у циљу обавештавања грађана који би гласали против промена Устава.

Напомињемо да је РИК дужна да спроводи изборе у складу са Законом о референдуму и народној иницијативи и да обезбеди заштиту бирачког права и слободу воље грађана.

Посебно указујемо да се овде ради о законским разлозима за доношење ових одлука, а не о политичким због чега је одлука РИК да не допуни дневни ред посебно несхватљива.

Инфослужба Двери