Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Власт одбија скупштинске седнице на три актуелне теме

Иако већ недељама траје изузетно напета атмосфера на КиМ, актуелној власти не пада на памет да сазове посебну седницу Народне скупштине на ту тему, што је јасан показатељ да се поново нешто крије од грађана Србије и да нас иза сцене чека нека нова трговина националним и државним интересима. 

Јер да је владајући режим у потпуности посвећен одбрани и очувању јужне српске покрајине у саставу Србије сигурно не би имао штету од тога да за то добије подршку апсолутне већине народних посланика у новом сазиву Народне скупштине. Зар у овом тренутку највећи успех и значај није постизање пуног националног јединства у Народној скупштини око подршке Србима на КиМ?

Подсећамо јавност да је Српски покрет Двери, заједно са Српском странком Заветници, још 9. децембра затражио одржавање посебне седнице са захтевом да се расправља о садржају француско-немачког предлога о Косову и Метохији и актуелној кризи у јужној српској покрајини, о чему још увек нисмо добили одговор.

Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК је потом 13. децембра, на основу члана 209. Пословника Народне скупштине, поднела и предлог да се одреди дан када ће поједини министри у Влади Републике Србије одговарати на посланичка питања у вези са актуелном темом, и то на три актуелне теме:

  1. Актуелна ситуација на територији АП Косово и Метохија;
  2. Пражњење и изумирање села;
  3. Превенција насиља у школама.

 

Ни на један од ових предлога, такође, власт није дала никакав одговор. Колико год желели да дамо допринос да се реше нагомилани проблеми у нашем друштву, очигледно је да се представници власти баве само демагогијом и да им решавање свакодневних проблема грађана није предмет разматрања.

Српски покрет Двери ће наставити да даје конкретна решења у свим сегментима друштва, од социо-економских тема преко питања КиМ до заштите животне средине.

Инфослужба Двери

*Извор фотографија 2 и 3 у оквиру прве фотографије: pixabay

 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: