Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Власт предала електроенергетски систем државе Србије на КиМ сепаратистима у Приштини

Потписивање уговора између до јуче српског „Електросевера” и тзв. косовске компаније за дистрибуцију електричне енергије (КЕДС) не значи само да ће Срби на КиМ од сада струју плаћати фирми у власништву лажне државе Косово, већ и да је „Електросевер” фактички постао део такозваног косовског енергетског система. 

       Све ово урађено је у потпуном медијском мраку, мимо очију јавности, у време избора и у техничкој Влади Србије која не би смела да доноси било какве стратешке одлуке у техничком мандату. Посебно је скандалозно да ова тема никада није била на дневном реду седнице Народне скупштине. Ко је тај и откуд му овлашћења да потписује један овакав уговор којим се држава Србија одриче свог електроенергетског система у јужној српској покрајини?

На све то председник Републике Александар Вучић говори како је задовољан потписаним уговором, што је посебно шокантно. Истина је потпуно другачија по државу Србију јер сваким до сада предузетим преговарачким кораком од стране актуелне власти Србија је имала све мање надлежности над КиМ.

Од када је СНС преузела власт у Србији, укинуте су бројне институције Србије на северу КиМ, од полиције и правосуђа до цивилне заштите, јединице РОСУ, које до 2012. године нису смеле до кроче на север КиМ, сада слободно шетају, малтретирају и хапсе Србе тамо, дат је међународни позивни број лажној држави Косово, предате српске саобраћајне таблице… 

Српски покрет Двери и Национално окупљање гарантују да ћемо поништити све штетне и антиуставне споразуме које је у Бриселу и Вашингтону прихватила садашња власт и радити на пуној реинтеграцији КиМ у састав Србије. Власт која се одрекла свете српске земље мора да оде на изборима 17. децембра, а Национално окупљање је гарант одбацивања француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово одмах по преузимању власти, као и борбе за одбрану и очување КиМ у саставу Србије. 

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Принтскрин/Друштвене мреже 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: