Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Власт се поново игра животима Срба на КиМ

После позива председника државе Александра Вучића Србима на КиМ да уклоне барикаде, потпуно је јасно да Срби са КиМ служе актуелној власти само као средство за преговоре са Аљбином Куртијем и ЕУ, без да воде рачуна о реалној опасности по њихове животе. 

    Поред тога, власт манипулише и чињеницама око ухапшеног Србина Дејана Пантића и његовог тзв. пуштања на слободу. Наиме, Пантић није пуштен већ је у кућном притвору, док се друга двојица ухапшених Срба и не помињу. Са друге стране, РОСУ и базе наоружаних Албанаца и даље постоје на северу КиМ и нико не говори о њиховом измештању.

Сада ЕУ и НАТО поново помињу некакав политички споразум, па се поставља питање да ли је наредни корак прелазак на француско-немачки предлог уласка лажне државе Косово у УН? Ако је тако, онда можемо очекивати да се представници Српске листе врате и у сепаратистичке институције лажне државе Косово. Могу нам Александар Вучић и Петар Петковић пласирати медијске спинове како водимо и 20:0 у преговорима, али је реалност на терену потпуно другачија.

Срби на КиМ су огорчени понашањем власти у Београду и желе повратак српских институција, а управо барикаде на северу КиМ то јесу и бране народ од одмазде. Јер, шта ће се догодити уколико се оне повуку? Свакако да се Западу не може веровати, јер ни 2004. године нису пружили безбедност Србима када се догодио погром и када су Срби убијани и протерани са својих вековних огњишта, а српске светиње паљене и уништаване.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографија: N1 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: