Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводина: Борба против суше на крају приоритета власти СНС

Уместо да прво исплате субвенције земљорадницима за изгорелу летину, а при том нису прогласили ни елементарну непогоду, покрајинска власт, у буџету за 2023. годину, за борбу против суше одређује изузетно мало новца који не може спасити ни пет просечних војвођанских атара.

    Покрајинска власт, на челу са Српском напредном странком, утврдила је буџет за 2023. годину у висини од 108,5 милијарди динара, који је већи од овогодишњег за 20,1 милијарду, односно за 22,7 одсто. Капитални део буџета је 34,5 милијарди динара, што је готово 32% од укупног буџета.

Интересантно је, али и забрињавајуће, да су од тих 34,5 милијарди динара „напредњачки стручњаци“ наменили само 1,1 милијарду динара за борбу против суше, односно за изградњу и пренамену канала за одводњавање у двонаменске канале, као и за успостављање шумских заштитних појасева на каналској мрежи и водном земљишту, а све то у оквиру опредељених 6,2 милијарде за ЈВП „Воде Војводине“.

Када се зна каква је суша епских размера ове године погодила целу земљу, када су усеви готово сагорели, напредњаци опредељују 1,1 милијарду динара, или нешто више од 9 милиона евра, за борбу против суше. Уместо да прво исплате субвенције земљорадницима за изгорелу летину, а нису прогласили ни елементарну непогоду, напредњаци за борбу против суше одређују мизерну количину новца која не може спасити ни пет просечних војвођанских атара.

Здрава памет не може да објасни шта им значи ставка „буџет за интегрално управљање водама“, за шта је опредељено 6,78 милијарди динара и треба нагласити да то нема везе са ставком буџета за ЈВП „Воде Војводине“, у оквир чега су ставили новац за борбу против суше.

Када се Двери буду питале и уређивале начин функционисања покрајинске администрације, приоритетно ће бити да се обезбеде наши земљорадници, а не партијски војници у ЈВП „Воде Војводине“ и други распоређени по разним покрајинским администрацијама. Ми нећемо измишљати некаква „интегрална управљања водама“, него ће се све подредити ономе ко храни овај народ.

ПО Двери за Војводину

Извор фотографије: pixabay

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: