Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводина: Гашићу, да нулта толеранција на криминал, али и на криминал у полицији

Недавна акција коју је Министарство унутрашњих послова спровело на терену Хоргоша и околине са циљем сузбијања кријумчара миграната и сузбијања трговине оружјем, свакако је акција коју треба поздравити пре свега због преко потребне безбедности и сигурности грађана тог места.

    Видели смо како полиција проналази оружје, капе УЧК, како одвозе мигранте на југ државе… Сви грађани Хоргоша, али и многих других места, све су то видели више пута. Обично прође пар дана од оваквих акција док се мигранти не врате поново на њима предвиђено места преласка државне границе. Тада креће поново да се формирају и подижу илегални кампови. То што је тужилаштво задржало пар миграната и покренуло истражне радње око пуцњаве, не решава ништа. Наиме, неки други мигранти настављају активности на кријумчарењу, опет по уходаном и опробаном моделу који је до сада функционисао.

Оно о чему министар Гашић није рекао ни реч, то је колико је припадника МУП-а РС саслушано, колико је покренуто кривичних пријава против њих, колико истих је суспендовано са даљег обављања посла. Јавна је тајна како за постављање мало већег илегалног кампа и усмено „одобрење“ од припадника МУП-а на терену мигранти плаћају, као и да за ноћни несметани пролазак према граници такође дају новац полицији. Што би значило да наша полиција која је на терену „рекетира“ мигранте. Јер, немогуће је да о постојању илегалних мигрантских кампова и преласку миграната преко границе знају мештани, а да они којима је то посао не знају.

Шта се тек може сазнати о умешаности на вишем нивоу у полицији ако би се тиме позабавили? Поставља се и питање зашто се МУП РС, односно унутрашња контрола не бави својим припадницима који крше закон?

Не може се ниједан криминал систематски решавати ако се стриктно не примењује закон, и то на све који га крше. Било они обични грађани, мигранти, странци или припадници полиције, државних служби или војске.

Очекујемо да министар Гашић ради свој посао у складу са законом и да нулта толеранција на криминал важи за све. Нико не сме бити узузет од кривичне одговорности, а сви они који су на било који начин умешани у криминалне радње морају да одговарају.

Двери Војводина 

*Извор фотографије: Принтскрин/МУП 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: