Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводина: Надокнадити штету свима који су оштећени са невременом и градом

За сада је, по информацијама које су доступне јавности, само општина Врбас преузела на себе обавезу да ће сви грађани, оштећени услед невремена и града, бити обештећени. Очекујемо да то ураде и све остале општине које су погођене градом, од Апатина до Зрењанина. 

       Како је невреме и град у четвртак 13. јула нанео велике штете усевима и воћу, потребно је извршити процену штете пољопривредних култура, али и процену штете на многим објектима, од кровова, излога, прозора, аутомобила. Поред Министарства пољопривреде, мора се у дате активности активно укључити и Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, који је изгледа озбиљно заказао.

Поставља се питање шта је радила противградна заштита у општинама погођеним невременом и градом. Неке општине су испаљивале противградне ракете и спасиле своје грађене од штете, а неке општине то нису чиниле или су чиниле са веома малим бројем испаљених ракета.

Тражимо од стране Покрајинске владе да се формира анкетни одбор који би имао задатак да утврди тачне околности, где и у којим местима није дејствовала противградна заштита, а где је дејствовала и била неуспешна. Где није било довољно ракета, а где је било мало стрелаца.

Штету ће свакако да надокнаде сви грађани Војводине из буџета покрајине, али се мора знати и одговорност појединих општина и функционера, зашто је систем противградне одбране по ко зна који пут заказао. Уколико у буџету општине нису предвидели одговарајућа средства за стрелце и ракете, тада они морају да преузму део одговорности.

Покрајинска Влада мора под хитно санирати последице штете која је нанета грађанима и пољопривредницима у АП Војводини!

Покрајински одбор Двери Војводина 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: