Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводина: Повећајмо капацитет наших складишта гаса

Састанак који је одржан на Палићу у винарији Звонко Богдан, где је потписан споразум о оснивању предузећа за трговину гасом између Србијагаса и мађарске компаније МВМ, која се поред трговином електричном енергијом бави и трговином гасом, обилује нетранспарентним подацима, који би морали да интересују наше грађане. 

     Некако је све то одрађено напречац и тек после неуспешног покушаја МВМ да купи српске хидроцентрале. Зашто је баш сада исфорсирана ова идеја, знано је само њиховим креаторима.

Предности мађарске компаније су велики капацитети складиштења гаса, док је предност Србије у великом тржишту. Зашто је већ при оснивању дата предност мађарској страни, па она има 51 одсто акција, а српска страна 49 одсто? Зашто се није дала предност српској страни у овом уговору и зар све морамо да радимо на нашу штету!?

Зар Република Србија није требала да, помоћу сопствених средстава, изнађе начин да ради на повећању складишта гаса, чиме би се онемогућила зависност? Србија, пре свега, треба да омогући да имамо довољно гаса за своје потребе, за грађане и привреду, у току целе године.

За складиштење нашег гаса у мађарским складиштима Србија плаћа некакву надокнаду. Шта год да се деси у наредном периоду, треба преко Владе Републике Србије спречити могућност да новоосновано предузеће „SERBHUN GAS“ има власничког удела у нашим складиштима гаса и у нашој дистрибутивној гасној мрежи.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: