Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводина: Зауставити малтретирање пољопривредника у Баваништу од стране СНС-а

Догађања од јуче из Баваништа поред Панчева показала су како суноврат економске политике сада већ бивше Владе Србије на челу са Српском напредном странком, тако и потпуно расуло и одсуство разума у редовима СНС. 

     На оправдан протест пољопривредника, који су тракторима блокирали важне тачке у неколико места у Србији, СНС је реаговао тако што је послао батинаше и појединце из ове странке да застраше чланове породица пољопривредника који су на блокадама и тако покушају да направе притисак на очајне и преварене пољопривреднике да од блокада одустану.

Не само да је појава батинаша у Баваништу и њихова стратегија од почетка деловала крајње , а та екипа деловала као најобичнија разбијена банда, него је тај чин изазвао револт мештана тог села, који су се у току дана масовно окупили да пруже подршку њиховим комшијама и одбране их, како од силеџија из СНС, тако и од превараната из бивше Владе Србије.

Двери пружају пуну подршку пољопривредницима, који су преварени и изневерени, и сматрамо да су њихови захтеви су оправдани. Три стотине евра субвенција по хектару и дизел без акцизе за 100 динара по литру јесу захтеви који треба да зауставе суноврат српске пољопривреде и одлазак газдинстава у банкрот. 

Двери су све време, и кроз Одбор за пољопривреду Скупштине Србије, покушавале да објасне бившој министарки Јелени Танасковић да ће до овога доћи, јер су пољопривредници буквално пред банкротом, са садашњом ценом пшенице од једва 15-20 динара, док је Влада Србије забрањивала извоз пшенице када је цена била 35-40 динара и када су ратари могли колико толико да нивелишу дефицит у производњи настао енормним растом цена горива и ђубрива, пре свега.

То се није десило и сада су очајни људи изашли на улице, у покушају да одбране своје породице од пропасти и глади. Њих не интересује која „пољопривредна газдинства“ су се лажно пријављивала за субвенције и крала новац од државе. То треба да решавају државни органи, а сељак треба да живи од свог поштеног рада.

Још једном осуђујемо срамни покушај СНС-а да застраши породице пољопривредника и позивамо све да изађу на изборе 17. децембра, како парламентарне, тако и оне за Скупштину АП Војводине, и коначно отерамо ове неспособне, грамзиве и насилне са власти.

ПО Двери за Војводину 

*Извор фотографије: 021.рс 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: