Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Војводине: Буџет АП Војводине понижење за грађане

Након десетогодишње владавине Српске напредне странке, Војводина је доспела у неразвијена подручја. Годинама се огромни проблеми грађана не решавају, а повећава се стопа криминала, корупције, миграције и пустошења пољопривреде.

   Буџет за 2023. годину само је један доказ односа власти према грађанима. Ниједан круцијалан проблем грађана није обухваћен овим буџетом, али коруптивни послови власти итекако јесу.

Иако је предвиђен номинално већи буџет и дефицит од 9.5 милијарди, у капиталним улагањима предвиђена је изградња само једне школе и једне фискултурне сале. По угледу на републички буџет, у времену огромне кризе, реконструисаће се стадион у Зрењанину. Још више плаши ставка буџета „ревитализација Алмашког краја“, јер се под таквим називима обично крије урбицид и даље уништавање Новог Сада.

Како је пројекат „Нови Сад – престолница културе 2021“ дошао крају, ухлебљени кадрови су смислили скуп наставак кроз оснивање Музеја 2021, поред катастрофалног стања уметничке заједнице у Новом Саду и хроничном недостатку простора за културне садржаје.

Припремљен је у буџет за омиљене инвеститоре, па се, док је у току уништавање Фрушке горе, припрема новац за инфраструктуру будућих градитеља, док бројни градови и села немају пијаћу воду и канализацију.

За чувене атарске путеве и ове године опредељено је 400 милиона динара. Ако би се сабрало колико је за 20 година уложено у атарске путеве и отрестишта, дошли би до тога да су могли бити поплочани златом али то је просто модел за велику корупцију, радови без пројекта и икакве контроле. Док се масовно затварају фарме, за сточарство је издвојено само 150 милиона динара.

Док Војводина срља у сиромаштво за унапређење социјалне заштите опредељено је свега 260 милиона динара, али је 400 милиона опредељено за oпремање инфраструктуре страних инвеститора, а за домаћа мала предузећа знатно мање.

Буџет 2023. године нема одговора на најтеже потешкоће грађана Војводине. Иако је обећано још пре 20 година, нема решења за загађење Великог бачког канала, водоснадбевање, пречишћавање отпадних вода. Такође, нема средстава које би зауставиле погубне економске миграције и ојачале домаћу привреду и пољопривреду.

Овој власти Војводина је нажалост само бескрајан ресурс за лично богаћање.

ПО Двери за Војводину

*Извор фотографије: РТВ 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: