Српски Покрет Двери - Лого

Двери Војводине: Власт капитулирала пред мигрантским бандама

Јучерашњи апел Иштвана Пастора да држава мора да промени политику према мигрантима доказ је да је држава капитулирала пред мигрантским бандама које контролишу делове општина, нападају становништво, пуцају, наоружани су и опасни. 

    Иако су Двери још пре четири године указивале на овај проблем и поднеле низ иницијатива за решавање овог проблема, које нам је Европска унија доделила, ништа није учињено да се уведе ред, обезбеди нужна помоћ стварним мигрантима, спречи прилив наоружаних криминалаца и осигура безбедност домаћег становништва.

Према сведочењу становника Суботице, Сомбора, Апатина мигранти улазе у земљу без икакве контроле и пасоша. У неколико наврата им је одузимано оружје. У Суботици бацају бомбе и пуцају, забележено је низ напада на локално становништво. Сами мигрантски центри и нелегални кампови су мафијашке парадржаве где се одвијају све врсте тешког криминала: трговина људима, наркотицима, злостављања и злоупотреба домаћинства Србије на тај начин да легални мигранти страдају и плаћају намете за смештај и храну авганистанским генералима који су отели званичне центре. Јасно је да полиција не жели да реагује, а има индиција да је директно умешана у посао трговине људима. Развијен је комплексан криминални ланац ”ГЕЈМ” у који су укључени страни држављани, али и полиције Србије и Мађарске за нелегалан прелаз миграната преко граница. У тој ”игри” са људским животима постоје четири нивоа и потребно је око 10.000 евра за улазак у Европску унију, док се већини миграната свесно узима новац, а потом уз малтретирање бивају враћени у Србију. У Суботици је забележен нови напад на жену која је претрпела теже повреде, а у дворишту је пронађен пиштољ.

У Сомбору постоје индиције да има подвођења малолетница мигранским босовима, у то је укључен цео ланац криминала, укључујући таксисте и полицију која то мирно гледа.

Упозоравамо да ово није изолован проблем Војводине, нови мигрантски центри планирају се у Нишу и Пироту, а у сваком већем граду виде се групације миграната без икакве контроле.

Захтевамо хитну реакцију МУП и Војске Србије како би се овај проблем решио и опасан криминални ланац домаћих и страних банди уклонио из Србије, стварним мигрантима обезбедила права која им припадају, а грађани Србије заштитили од огромне опасности.

ПО Двери за Војводину 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: