Двери: Вучић јавно истакао да ће признати независно Косово, не треба нам ЕУ која не поштује Србију у нашим уставним границама

Српски покрет Двери годинама уназад истиче да политика Александра Вучића води ка признању независности Косова као независне државе. Сада је Александар Вучић и јавно истакао да ће такву агенду и спровести.

Након састанка са председником Европског савета Шарлом Мишелом, Александар Вучић је истакао да Србија мора водити рационалну и прагматичну политику убрзаног приближавања Европској унији. Таква политика, како је истакао, значи да нема „бесплатног сира нигде осим у мишоловцу“, односно да је услов за чланство у ЕУ потписивање Споразума о нормализацији односа са Приштином, али да то не значи признање независног Косова. Поручујемо Александру Вучићу – не треба нам ЕУ која не поштује Србију у нашим уставним границама.

Као национална и државотворна странка јасно истичемо да овакав покушај спиновања неће проћи и да то значи да ће „рационални и прагматични“ Вучић признати независно Косово. Изгледа да је Александар Вучић „истрошио све кредите“ код својих страних газди који су га и довели на власт 2012. године управо да би признао независно Косово, што је годинама уназад и чинио потписивањем разних споразума, од Бриселског до Вашингтонског. Сада је очигледно дошло време да, након избора, потпише и тзв. Споразума о нормализацији односа са Приштином, а што де факто значи и признање независног Косова.

То што је Александар Вучић уцењен ко зна чим од стране Запада не значи да Србија мора бити талац тих уцена. Упозоравамо Александра Вучића да се не игра са јужном српском покрајином Косовом и Метохијом и да ће, уколико потпише тзв. Споразум о нормализацији односа са Приштином, одговарати пред законом због кршења Устава и угрожавања територијалног суверенитета и интегритета.

Инфослужба Двери

Share on whatsapp