Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Вучићеве и Ђиласове агенције за истраживање јавног мњења нису релевантне

У Србији, више агенција ради истраживање јавног мњења када су у питању рејтинзи политичких странака. Међутим, две се издвајају по својим непрецизним или боље рећи навијачким истраживањима – једна је „Ипсос“, под очигледном контролом Александра Вучића, док друга носи назив „Стата“ и под очигледном је контролом Драгана Ђиласа. 

     Иако истраживање јавног мњења нија лак посао, очигледно је да се ове две агенције воде политичким интересима Вучића и Ђиласа, што је видљиво и голим оком када се погледају њихова тзв. истраживања пред изборе 2022. године. Колико су грешили или били непрецизни говоре и следећи подаци. „Ипсос“ је тада уздигао СНС, док је свим другим политичким актерима дао знатно мање процената од оног који су освојили на изборима, а код Двери је направио највећу „грешку“. Ова агенција је тада прогнизирала да ће СНС на парламентарним изборима освојити 51,4%, а освојила је 44,27, што је промашај од 7,13%. Са друге стране, њихово „истраживање“ је Дверима давало 2,4%, Двери су освојиле 3,92%, што је омашка за 1,52%, односно грешка од преко 60% када се посматра њихово предвиђање и укупан резултат Двери на изборима.

Сличне бројеве, односно грешке добијамо када је у питању агенција „Стата“. Она, на исти начин као што „Ипсос“ покушава да вештачки подигне СНС, то ради са ССП. Њихово „истраживање“ пред прошлогодишње београдске изборе говорило је да ће листа „Уједињени“ добити 28,2% подршке грађана, а остварила је резултат од 21,32%, што је за 6.88% слабије од предвиђеног. И ова агенција је Двери спуштала испод цензуса на београдским изборима, прогнозирајући да ћемо освојити 2,8%, док су Двери освојиле 3,37%. Сада та иста агенција, према најновијим „истраживањима“, ССП-у даје 9,6% на евентуалним парламентарним изборима, Дверима 2,6%, а целокупној државотворној опозицији око 10%.

Када имамо у виду све ове податке, јасно је да се Вучићевим и Ђиласовим плаћеним истраживањима не сме веровати. Двери разумеју да су њихове странке у слободном паду од прошлогодишњих избора и да им грађани не верују, а ова лажна истраживања само показују панику у њиховим редовима и страх од резултата оних који никада нису били на власти нити су пљачкали грађане Србије.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: