Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: За хитну седницу Скупштине о КиМ – Председник Народне скупштине да распише локалне изборе за четири општине на северу КиМ

Српски покрет Двери пружа пуну подршку Србима на Косову и Метохији да напусте сепаратистичке институције лажне државе Косово, као што смо одавно и предлагали. То је једини начин да се изборимо за повратак државе Србије у јужну српску покрајину.

    Сада је на потезу председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић који хитно треба да распише локалне изборе у четири општине на северу КиМ, али и у свим другим општинама на КиМ. Јер, актуелна власт у Београду не сме нити једног тренутка да заборави да већи део Срба на КиМ живи јужно од Ибра и да непрестано мора да води рачуна и о њиховој заштити. Већ скоро 10 година (од потписивања антиуставног Бриселског споразума 2013. године) на КиМ није било локалних избора по Уставу и законима државе Србије, а СНС је узурпирала локалну власт преко ћерке-странке Српске листе, регистроване по законима лажне државе Косово, чији представници једини чине привремене органе локалне власти и истовремено седе у сепаратистичкој скупштини и влади лажне државе Косово. До нових локалних избора по српском уставу и законима привремени органи свих општина на КиМ треба да буду састављени према тренутном саставу новог сазива Народне скупштине Републике Србије.

Сада се види колико смо били у праву када смо предлагали да се конститутивна седница новог сазива Народне скупштине организује на Косову и Метохији, као и да се обавезно изнова формира Министарство за КиМ у новој Влади Србије. Сада нам је потребно национално јединство око одбране и очувања КиМ у саставу Србије. Ово питање не може и не сме да решава само председник Републике или владајућа партија, већ је ово тема за ванредно заседање скупштинског одбора за КиМ и нову посебну седницу Народне скупштине која треба да буде одржана у Косовској Митровици или Рашки што пре, како бисмо јавно показали подршку нашим сународницима у јужној српској покрајини.

Ово није ванредна тема само за Владу већ и за Скупштину Србије. Такође, ова криза не сме бити искоришћена за потписивање било каквих нових споразума са сепаратистима у Приштини, а посебно не француско-немачког предлога који садржи наше прихватање да лажна држава Косово уђе у УН. Предлог Двери је да Скупштина, уз присуство представника СПЦ и Срба са КиМ, треба да буде упозната са тим предлогом и да га посебном резолуцијом одбије.

Истовремено, Народна скупштина треба да одбије формирање било какве заједнице српских оппштина по законима лажне државе Косово, јер то не може бити замена за државу Србију на КиМ. ЗСО као некаква НВО и Срби на КиМ као дијаспора су неприхватљива тема за разговор, а камоли договор са сепаратистима у Приштини. Пристајемо само на Заједницу српских општина по Уставу и законима државе Србије.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: