Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Забрана слободе говора у Скупштини града Београда, власт брани ЕВРОПРАЈД по сваку цену

На почетку седнице Скупштине града, одборничка група „Двери-Патриотски блок“ констатовала је да скупштинска служба није поделила одборницима материјал са предлогом три нове тачке за допуну дневног реда треће седнице коју су предали. Ни у самом материјалу који је достављен председнику Скупштине уопште није било предлога Двери за допуну дневног реда иако, се о томе са председником Скупштине Николом Никодијевићем разговарало до детаља на састанку шефова одборничких група.

    Предлог допуне дневног реда је достављен Скупштини града у законском року и није било могуће одбити предлоге из процедуралних разлога, али је председник скупштине непримерено, са свог места, све време добацивао Радмили Васић, шефу одборничке групе „Двери-Патриотски блок“. Радмила Васић је мирно објаснила да не жели да разговара на такав начин и тражила реч за образложење предлога, као и сви други одборници на које има право по Пословнику.

Међу првим предлозима за допуну Дневног реда наше посланичке групе, био је предлог да се у дневни ред уврсти тачка по којој ће се одборници изјаснити о отказивању Европрајда, заказаног за септембар ове године у Београду.

На инсистирање Рамиле Васић, Никодијевић јој је дао реч и већ након прве две реченице у којима је навела разлоге за отказивање Европрајда, председник скупштине је Радмили Васић искључио микрофон настављајући да се бахато понаша и подсмева њеном предлогу, иако је у питању захтев са којим се слаже 99% грађана Србије. Разлог за то Никодијевић је образложио да, наводно, град Београд нема везе са тим догађајем, иако је познато да је град Београд домаћин Европрајда и да је управо Београђанима одржавањем овог срамног догађаја угрожена и здравствена и свака друга безбедност.

Након што јој је искључен микрофон, одборница Васић није одустала од тога да искаже јасан став Српског покрета Двери, те је то учинила са искљученим микрофоном због чега јој је Никодијевић изрекао три опомене и забрану обраћања до краја данашње седнице, након чега је прогласио паузу.

На овај начин, власт је грађанима јасно ставила до знања да ће одржавање Европрајда бранити по сваку цену без обзира на огромно противљење шире јавности Србије. О каквој је тоталитарној идеологији реч, види се и из данашњег примера, по којем је одборницима забрањено да истакну своје другачије мишљење по питању промовосања ЛГБТ идеологије и њихових тобожњих вредности.

 

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: