Српски Покрет Двери - Лого

Двери захтевају од Владе Србије уредбу да се мигранти не крећу ван прихватних центара

Српски покрет Двери предао је данас у згради Владе захтев да се хитно донесе уредба о строгој забрани кретања миграната ван прихватних центара да би се осигурала безбедност грађана која је годинама угрожена, посебно на северу Србије. 

      „Надлежни државни органи морају да што пре мигранте врате у прихватне центре, уместо да шетају Србијом како им је воља, као и да оне без потребних докумената протерају“, рекао је потпредседник Двери Иван Костић новинарима испред зграде Владе.

Двери траже и да министар унутрашњих послова Братислав Гаших одмах провери тврдње мештана да поједици из врха полиције учествују у пребацивању миграната у Макову шуму, где нема прихватног центра, рекао је он.

Костић је рекао да „није никаква тајна да су мигранти у Сомбору неколико пута напали наше девојке“, наводећи да је и он који живи на северу, имао непријатно искуство када су му се „два млада мигранта унела у лице, у продавници“, мада је у средњим година, висок и крупан, као и да су мигранти недавно бацили бомбу пред кућу становника који је најгласније указивао на проблем.

„Лично сам се уверио пре месец и по дана, када смо били у Маковој шуми, на подручју Суботице…. Видели смо мигранте како ту леже, млади момци двадесетак година апсолутно спремни на све. А у том насељу – Хајдуково био је само један ауто са полицајцима. Не дао Бог да су се тог дана, ноћ раније је била пуцњава, мигранти опет самоорганизовали, та два полицајца не би могли ништа да ураде“, проценио је Костић. 

По његовим речима, у угроженим подручима жандармерија мора да буде присутна нон-стоп као и јаче полицијске снаге него што су сада.

Он је истакао, говорећи о уредби коју Двери траже од Владе, да се у Србију могу пустити само они који поседују лична документа и уредну дозволу за боравак, „али то сада није прекса већ су већина миграната млади, војно способни момци који су ушли без личних докумената“.

„То је још једна од одговорности ове власти која се показала потпуно неорганизована да реши проблеме са мигрантима“, оценио је Костић, позивајући власт да пружи сву помоћ мигрантима да што пре оду из Србије која им и није жељено крајне одредиште већ су то земље Европске уније.

Он је истакао да „нажалост, велики део Србије није упознат какав је проблем са мигрантима на северу, то знају људи који живе у Сомбору, Шиду, Суботици, где они сваки дан и ноћ шетају по тим градовима“.

*Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: