Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Захтевамо да се одмах прекине са прогоном лекара

Сведоци смо да се на свим нивоима крше закони Репубике Србије. У времену, када је сваки здравствени радник од пресудне важности за очување здравља становника Србије, директор Лекарске коморе Србије (ЛКС) прогони и на суд части Коморе ставља лекаре, који су након свог радног времена давали савете и волонтерски помагали својим пријатељима, колегама и свакоме ко се обратио за помоћ.

    Ово су чинили из најбоље намере да помогну онима, који су, због урушеног здравственог система за време ковид епидемије, тешко долазили до својих изабраних лекара. Најчешћа оптужба је била да су активности тих лекара излазиле из оквира здравствених установа. Радило се о тумачењу лабораторијских резултата и давању савета.

У исто време, имунизација у тржним центрима и клубовима је за директора ЛКС била прихватљива!

Коме смета УГ ЛРНЕ?

Шта даје основу да директор ЛКС, својим поступцима, излази из оквира својих овлашћења?

Мислимо да је директор ЛКС пренаглио у својој одлуци да против ових часних људи, који су се не само држали у свом раду постулата „прво не нашкодити пацијенту“ и примењивали „медицину засновану на доказима“, које су и објавили на свом сајту, већ су и у својим бројним телевизијским наступима увек били на страни истине и науке.

Зато позивамо директора ЛКС да моментално прекине неоснован, неколегијалан и незаконит поступак и да упути ЈАВНО ИЗВИЊЕЊЕ лекарима и УГ ЛРНЕ преко званичног сајта ЛКС.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: