Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Захтевамо хитно ослобађање Николе Недељковића из затвора

Суд у Приштини осудио је Николу Недељковића (20) из Београда на 8 месеци затвора! Он је провео два месеца у притвору пре него што му је изречена пресуда.

      Подсећамо јавност да је младић из Београда ухапшен за Видовдан на Газиместану, одмах након одржаног парастоса страдалим српским јунацима у Косовској бици. Лажно се терети за „изазивање етничке мржње и нетрпељивости“, а све по сведочењу једног јединог сведока који је припадник тзв. косовске полиције.

Сматрамо да овакве тортуре, хапшења и суђења Србима на Косову и Метохији представљају наставак притиска на Србе, показивање силе, бруталности и непоштовање људских права и слобода. За овакво понашање тзв. косовских институција, пре свега суда и полиције, одговорни су нико други до ЕУ и САД, који дозвољавају брутално кршење свих људских права Срба на Косову и Метохији.

Оно што је најпроблематичније јесте изостанак реакције актуелне власти у Београду. Она немо посматра осуђивање Србина на правди Бога, док са друге стране није реаговала и процесуирала председника општине Бујановац Нагипа Арифија који директно крши Устав Србије, јавно позивајући на размену територија између Србије и лажне државе Косово.

Српски покрет захтева хитно пуштање на слободу Николе Недељковића и моментални прекид притиска на Србе на КиМ и кршење њихових људских права и слобода.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: Јутјуб Косово онлајн/Принтскрин

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: