Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Захтевамо седницу Народне скупштине о КиМ пре бриселског састанка Вучић-Курти

Српски покрет Двери подсећа јавност да је председнику Народне скупштине Републике Србије, Владимиру Орлићу, још 2. августа предао захтев за одржавање хитне седнице Народне скупштине о актуелном стању на Косову и Метохији, али до данас нисмо добили одговор.

    Са друге стране, драго нам је да су колеге из других опозиционих странака препознале важност теме Косова и Метохије и да такође делују у правцу захтева за одржавањем седнице Народне скупштине.

Хитна седница о Косову и Метохији је важна са неколико аспеката. Прво, на њој се мора донети одлука о одбацивању Резолуције Европског парламента од 6. јула 2022. године којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово. Друго, мора се размотрити актуелно стање на КиМ, односно немири који прете да угрозе интегритет државе, безбедност и живот грађана наше земље који живе на Косову и Метохији, посебно у светлу најновијих догађаја око пререгистрације возила чија примена је одложена са 1. августа на 1. септембар. И треће, седница о Косову и Метохији мора бити одржана пре 18. августа и бриселског састанка Вучић-Курти, како би Народна скупштина донела одлуку о прекиду преговора под покровитељством ЕУ и враћања истог под окриље УН.

Српски покрет Двери ће у наредним данима изаћи и са конкретном платформом око даљих корака које би држава Србија морала да предузме око КиМ како би се сачувао суверенитет над нашом јужном покрајином, али и заштитили Срби који тамо живе.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: