Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Зашто председник Републике и Влада Србије не искористе сва дипломатска средства да заштите Србе на КиМ?

На даншњој конференцији за медије, одржаној у Народној скупштини, на тему све напетије ситуације на КиМ, говорили су народни посланици Српског покрета Двери и Патриотског блока мр Иван Костић и Борко Пушкић. 

Иван Костић: Не смемо дозволити да Срби на барикадама страдају и да се уђе у отворени сукоб са КФОР-ом. Оно што нас веома зачуђује је апсолутна пасивност државе на пољу и унутрашње и спољне политике. Из тог разлога постављамо конкретна питања председнику Републике, Влади Србије и министру спољних послова. Зашто Србија не тражи сазивање седнице у Генералне скупштине УН на којој ће се расправљати о непоштовању Резолуције 12 44 СБ УН? 

То се пре свега односи на то да уопште не смеју постојати било какаве оружане снаге лажне државе Косово, а камоли да оне упадају на север КиМ, што ради РОСУ. Такође, по истој резолуцији, Србија има право на повратак у своју јужну покрајину до 1000 припадника цивилног и војног особља, што се такође није десило. 

Зашто актуелна власт не тражи враћање преговора под окриље УН, као што је и било до 2010. године када је у тим преговорима поред ЕУ и САД учествовала и Русија и то садашњи амбасадор у Србији, Александар Боцан Харченко? И на крају, зашто председник Народне скупштина не закаже посебну седницу о Косову и Метохији и зашто се по овом питању не састаје скупштински Одбор за Косово и Метохију? То су све питања, али и наши захтеви према власти који би допринели дипломатском решавању проблема на КиМ. Политика ослањања на ЕУ и Бриселски споразум је доживела крах и мора да се мења са потпуно новом платформом за преговоре.

Борко Пушкић: Јавност, али и људи из политике и домена безбедности немају тачне податке и информације колико је војно-полицијских база лажне државе Косово инсталирано у последња два месеца на северу КиМ, што се све дешава под прећутним патронатом НАТО и ЕУ. Оно што држава може и мора да уради је: 1. враћање редовног служења војног рока; 2. поништавање Бриселског споразума; 3. расписивање локалних избора на простору Косова и Метохије по Уставу Србије; 4. враћање Министарства за Косово и Метохију.

Такође, скандалозно је да се Његовој Светости патријарху српском г. Порфирију, на један потпуно нецивилизован начин, ускраћује право да на Божић подели радост са монахињама, монасима и свештенством, али и са верујућим српским народом на КиМ. Постављам питање: где су данас ти демократски, слободни медији да говоре по том питању? Где су они који се залажу за демократију? Сви тзв. „борци за људска права“ ћуте.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: