Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Зауставити иживљавање над Радованом Караџићем

Српски покрет Двери захтева хитну реакцију и одговарајуће дипломатске кораке од стране Министарства спољних послова поводом крајње нехуманих услова у којима се у затвору на британском острву Вајт налази један од оснивача и први председник Републике Српске Радован Караџић.

    И затвореници имају људска права, која се тамо не поштују, а то мора посебно да се односи на политичке затворенике и политичке пресуде Хашког трибунала, где су само Срби осуђивани, а највећи ратни злочинци попут Насера Орића, Анта Готовине или Рамуша Харадинаја ослобођени. Недопустиво је да управа ускраћује основна људска права Радовану Караџићу током боравка у затвору, као што су добијање књига, штампе, рачунар, светло, контакт са правним саветницима и породицом. У овом тренутку, Радован Караџић је у потпуној изолацији, нема право да се обраћа затворској управи, блокирана му је картица преко које породица и пријатељи могу уплаћивати новац за храну и телефон, а уз све то психички га малтретирају затворски чувари.

Српски покрет Двери пружа подршку „Апелу за помоћ и акцију спасавања Караџићевог живота и достојанства“, који је група српских интелектуалаца и јавних личности на челу са академиком Матијом Бећковићем, проф. др Костом Чавошким, проф. др Милошем Ковићем, редитељем Емиром Кустурицом и многим другима, упутила генералном секретару УН Антонију Гутерешу, а у којем се указује на крајње нехумане услове у којима у затвору борави Радован Караџић, а који могу довести до трагичног исхода по његов живот.

Апел су потписали председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и потпредседник Двери мр Иван Костић.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: pixabay

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: