Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Зауставити терор над Србима на КиМ

Српски покрет Двери најоштрије осуђује јучерашњи напад припадника НАТО пакта, оличених у КФОР-у, у садејству са албанским сепаратистима, на Србе на КиМ. Уместо да штите мир и безбедност на КиМ, што им је посао, КФОР се одлучио на бруталан напад на Србе. 

     Очигледна је намера Запада да застраши Србе на северу КиМ и на тај начин пружи подршку лажној држави Косово да протерају Србе са целог простора Косова и Метохије. Ни у једном тренутку са Запада није стигла осуда сепаратистичког режима Аљбина Куртија који свакога дана угњетава Србе на КиМ, а који живе горе него у гету, посебно Срби јужно од Ибра. Шта више, Курти ужива потпуну подршку Запада, пре свега САД, Немачке и Француске, јер је он њихов експонент и ништа не сме да уради без њихове сагласности.

Са друге стране, Курти има свесрдну помоћ и власти Александра Вучића. Пре свих споразума које је актуелна власт потписала, од Бриселског преко Вашингтонскох до прихватања француско-немачког ултиматума, нога албанских сепаратиста није крочила на простор севера КиМ. Тек од 2013. године, власт у Србији почиње да се одриче дела по дела суверености Србије на северу КиМ, а у корист лажне државе Косово. Кулминација свега тога је Вучићев контрамитинг од 26. маја, када је скоро испразнио север КиМ и тако препустио албанским сепаратистима да заузму четири општине на северу КиМ.

Српски покрет Двери сматра да је крајње време да се заустави терор над Србима на КиМ и зато смо предложили неколико конкретних корака и решења: прекид било каквих даљих преговора у Бриселу и повратак теме КиМ у УН, захтев Србије за хитном седницом СБ УН на тему актуелног стања на северу КиМ и кршења Резолуције 12 44 по више основа, поновни захтев за повратак до 1000 припадника српског војног и цивилног особља на КиМ, расписивање локалних избора у четири општине на северу КиМ и заказивање хитне ванредне седнице Народне скупштине на тему актуелне кризе на северу КиМ.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Косово онлајн/Принтскрин 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: