Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Зауставити терор над Србима на КиМ

Српски покрет Двери најоштрије осуђује јучерашњи напад припадника НАТО пакта, оличених у КФОР-у, у садејству са албанским сепаратистима, на Србе на КиМ. Уместо да штите мир и безбедност на КиМ, што им је посао, КФОР се одлучио на бруталан напад на Србе. 

     Очигледна је намера Запада да застраши Србе на северу КиМ и на тај начин пружи подршку лажној држави Косово да протерају Србе са целог простора Косова и Метохије. Ни у једном тренутку са Запада није стигла осуда сепаратистичког режима Аљбина Куртија који свакога дана угњетава Србе на КиМ, а који живе горе него у гету, посебно Срби јужно од Ибра. Шта више, Курти ужива потпуну подршку Запада, пре свега САД, Немачке и Француске, јер је он њихов експонент и ништа не сме да уради без њихове сагласности.

Са друге стране, Курти има свесрдну помоћ и власти Александра Вучића. Пре свих споразума које је актуелна власт потписала, од Бриселског преко Вашингтонскох до прихватања француско-немачког ултиматума, нога албанских сепаратиста није крочила на простор севера КиМ. Тек од 2013. године, власт у Србији почиње да се одриче дела по дела суверености Србије на северу КиМ, а у корист лажне државе Косово. Кулминација свега тога је Вучићев контрамитинг од 26. маја, када је скоро испразнио север КиМ и тако препустио албанским сепаратистима да заузму четири општине на северу КиМ.

Српски покрет Двери сматра да је крајње време да се заустави терор над Србима на КиМ и зато смо предложили неколико конкретних корака и решења: прекид било каквих даљих преговора у Бриселу и повратак теме КиМ у УН, захтев Србије за хитном седницом СБ УН на тему актуелног стања на северу КиМ и кршења Резолуције 12 44 по више основа, поновни захтев за повратак до 1000 припадника српског војног и цивилног особља на КиМ, расписивање локалних избора у четири општине на северу КиМ и заказивање хитне ванредне седнице Народне скупштине на тему актуелне кризе на северу КиМ.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Косово онлајн/Принтскрин 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: