Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Злоупотреба музике у ратне сврхе недопустива, одмах отказати концерт групе „Љапис Трубецкој“!

Српски покрет Двери осуђује злоупотребу музике и културе у ратне сврхе и због тога захтевамо отказивање концерта белоруске групе „Љапис Трубецкој“ у Дому омладине у Београду, заказан за 12. фебруар. 

   Фронтмен ове групе Сергеј Михалок препознатљив је као непријатељ Русије и присталица кијевског Мајдана. Познат је по написаној песми „Ратници светлости“ која је практично била химна преврата у Украјини 2014. године. Шта траже „Ратници светлости“ на годишњицу почетка сукоба у Украјини и са којим циљем желе баш у Београду да одрже антируски концерт?

За Србију и српски народ, који се са преко 85% противи увођењу санкција Руској федерацији, је ово неприхватљиво и недопустиво и због тога тражимо отказивање концерта. Захтевамо од надлежних министарстава, посебно Министарства културе и министра Маје Гојковић, градоначелника Београда Александра Шапића, председника Скупштине града Николе Никодијевића, као и од директора београдског Дома омладине да реагују и откажу одржавање овог концерта. Надлежне институције треба све да ураде како не бисмо изгубили пријатељство са Русијом. И надлежне институције, али и организатори би се требало запитати како би грађани Србије реаговали када би Москва угостила Марка Перковића Томпсона и организовала му концерт?!

Последње што Београду и Србији у овом тренутку треба јесу концерти на којима се пева о мржњи према Русији и није случајно да је баш Србија изабрана да се мало пре годишњице почетка сукоба у Украјини концерт одржи баш у Београду, односно у Србији! 

Неотказивање и одржавање овог концерта, директан је сигнал српском народу да владајућа СНС мења политику према Русији и приближава се ставовима Запада што ће имати погубне последице по интересе Србије и њених грађана, посебно по питању очувања Косова и Метохије у саставу Републике Србије. 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: