Српски Покрет Двери - Лого

Годину дана од формирања новог сазива Народне скупштине – Двери најактивнија посланичка група

На данашњи дан пре годину дана, чак четири месеца од завршетка парламентарних избора, формиран је нови сазив Народне скупштине. У том сазиву посланичка група Српски покрет Двери-Патриотски блок има шест народних посланика, али и поред тога броја представља најактивнију посланичку групу у Народној скупштини. 

     Наша посланичка група поднела је, у 2022. години, 38 иницијатива у скупштинску процедуру, и то 6 закона, 3 резолуције, 19 декларација, 5 препорука, 3 предлога за образовање Анкетних одбора и 2 предлога за образовање комисија. У 2023. години до сада је поднето 20 различитих иницијатива, што представља укупан број од 58 иницијатива. Посебно бисмо издвојили поднети Закон о изменама Закона о уџбеницима и Захтев Влади Републике Србије за доделу бесплатних уџбеника и уџбеничких комплета за 2023/2024. годину за сву децу основног и средњег образовања и за доделу једнократне помоћи у износу од 20.000 динара за све ученике на читавој територији Републике Србије, као и Препоруку Влади Републике Србије о преусмеравању буџетских средстава на обнову породилишта у Србији и изградњу националног центра за наталитет. Ове две иницијативе су од посебне важности за побољшање пропородичне политике у Србији, али нажалост, актуелна власт их до сада није прихватила.

Поред ових иницијатива, посланичка група Српски покрет Двери-Патриотски блок је поднела 173 амандмана на 32 предлога закона, али и одржала више десетина конференција за медије у Народној скупштини на теме које су од велике важности за Србију – од ситуације на КиМ преко догађаја у вези са ЕПС-ом до важних тема у вези са економијом, пољопривредом, безбедношћу, инфраструктуром и другим друштвеним темама. Народни посланици Двери, у складу са временом које по Пословнику имају, били су најактивнији и у скупштинском пленуму, а посебно истичемо посланичка питања која су постављали, а која се тичу проблема у разним деловима Србије.

Двери ће наставити да слушају глас свог народа и бићемо и даље аутентични представници грађана Србије у Народној скупштини. То је и разлог због ког свакога дана све више расте поверење у Српски покрет Двери.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: