Српски Покрет Двери - Лого
Search

Годину дана од формирања новог сазива Народне скупштине – Двери најактивнија посланичка група

На данашњи дан пре годину дана, чак четири месеца од завршетка парламентарних избора, формиран је нови сазив Народне скупштине. У том сазиву посланичка група Српски покрет Двери-Патриотски блок има шест народних посланика, али и поред тога броја представља најактивнију посланичку групу у Народној скупштини. 

     Наша посланичка група поднела је, у 2022. години, 38 иницијатива у скупштинску процедуру, и то 6 закона, 3 резолуције, 19 декларација, 5 препорука, 3 предлога за образовање Анкетних одбора и 2 предлога за образовање комисија. У 2023. години до сада је поднето 20 различитих иницијатива, што представља укупан број од 58 иницијатива. Посебно бисмо издвојили поднети Закон о изменама Закона о уџбеницима и Захтев Влади Републике Србије за доделу бесплатних уџбеника и уџбеничких комплета за 2023/2024. годину за сву децу основног и средњег образовања и за доделу једнократне помоћи у износу од 20.000 динара за све ученике на читавој територији Републике Србије, као и Препоруку Влади Републике Србије о преусмеравању буџетских средстава на обнову породилишта у Србији и изградњу националног центра за наталитет. Ове две иницијативе су од посебне важности за побољшање пропородичне политике у Србији, али нажалост, актуелна власт их до сада није прихватила.

Поред ових иницијатива, посланичка група Српски покрет Двери-Патриотски блок је поднела 173 амандмана на 32 предлога закона, али и одржала више десетина конференција за медије у Народној скупштини на теме које су од велике важности за Србију – од ситуације на КиМ преко догађаја у вези са ЕПС-ом до важних тема у вези са економијом, пољопривредом, безбедношћу, инфраструктуром и другим друштвеним темама. Народни посланици Двери, у складу са временом које по Пословнику имају, били су најактивнији и у скупштинском пленуму, а посебно истичемо посланичка питања која су постављали, а која се тичу проблема у разним деловима Србије.

Двери ће наставити да слушају глас свог народа и бићемо и даље аутентични представници грађана Србије у Народној скупштини. То је и разлог због ког свакога дана све више расте поверење у Српски покрет Двери.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: