Српски Покрет Двери - Лого
Search

Интернационални секретар Двери Андреј Митић у Бриселу на позив парламентарне групе «Идентитет и Демократија»

Интернационални секретар Српског покрета Двери др Андреј Митић боравио је од 6-8 марта у Бриселу, као гост посланика Европског парламента из национално-конзервативне парламентарне групе «Идентитет и демократија» (ИД). 

     Примљен на највишем нивоу од стране председника парламентарне групе «ИД» Марка Занија, заједно са потпредседницом Тамаром Миленковић Керковић, у разговору је истакнуто задовољство председника Занија због активног учешћа Двери у борби за заједничке национално-конзервативне вредности породичне политике, заштите нације од неодговорне мигрантске политике, али и против надолазећег трансхуманизма и посебно цензуре и кенсел-културе која на тлу Европе добија размере тоталитаризма. Изражена је захвалност интернационалном секретару Двери и за присуство у Ломбардији прошле јесени, на завршном скупу «Лиге Салвини» у Понтиди, на коме се срео и са председником Салвинијем. Зани је истакао значај сарадње свих европских партија које деле заједничке вредности у борби против лево-либералног радикализма, посебно у светлу избора за Европски парламент 2024. године. У том смислу, предложио је институционализацију сарадње између Двери «Лиге Салвини» и укључивање Двери у процес стварања нове Европе. Посебно је на крају било речи о значају пријатељства и стратешког партнерства између Италије и Србије, и уверења да ћемо заједнички у будућности радити на његовом развијању.

Одмах затим, Андреј Митић био је гост посланичког клуба Алтернативе за Немачку (АФД), где је домаћин био посланик ЕП Маркус Букхајт, који је изразио велико задовољство и захвалност нашем учешћу на скупу у Баварској почетком фебруара, које је имало јако добру рецепцију и довело до покретања иницијативе АФД-а у Бундестагу за повлачењем признања «Косова» од стране Немачке. Имали смо прилику да на заједничком састанку са потпредседницама Двери Радмилом Васић и Тамаром Миленковић Керковић изразимо захвалност посланику Бундестага Тобијасу Петерки за покретање иницијативе за отпризнавање лажне државе «Косово» у немачком Бундестагу, као прве такве иницијативе унутар ЕУ, која има историјски значај. Посебно је било речи о потреби успостваљања мира у Европи и престанка рата између Русије и Украјине, где Двери и АФД имају сличне ставове о неуспеху санкција према Русији и незадовољству европских народа према актуелној политици бриселске администрације.

На позив АФД-а учествовали смо и на пригодном скупу парламентарне групе ИД у ЕП, где је одржан врло значајан говор о опасностима надолазећег трансхуманизма. Изражено је задовољство присуством Двери од стране шире групе посланика Бундестага и ЕП из редова АФД-а и жеља за даљом сарадњом.

Изузетно значајан и топао сусрет и разговор био је са послаником француског Националног Окупљања Марин Ле Пен и Жордана Барделе, господином Жан-Лин Лакапелом, који је и јавно у говору на коктелу приликом пријема делегације посланика из Србије изразио подршку суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије над њеним делом Косовом и Метохијом. Посебно наглашавајући пун назив наше покрајине, Лакапел је у разговору и писму подршке председнику Обрадовићу, изнео чврсту подршку «нашој предивној земљи и храбром и поносном народу, да остане неустрашив, у име вечног француско-српског пријатељства». Господин Лакапел је истакао да је «недопустива уцена којој је изложена Србија од стране ЕУ у погледу њеног суверенитета над Косовом и Метохијом. «Овакви услови су неприхватљиви, не само за Србију, већ и за патриотски покрет који представљам у Европском Парламенту, Национално Окупљање, који је одувек имао борбу за националну сувереност као срце свог Европског пројекта», истакао је Лакапел.

Господин Лакапел нас је информисао о својим активностима и говорима у ЕП у смислу очувања територијалне целовисте Србије, и чврсту увереност у даљу сарадњу између Двери и француског Националног Окупљања.

Андреј Митић је одржао у ЕП и низ билатералних сусрета са посланицима шпанске партије Вокс, Шведских Демократа и холандског Форума за демократију Тијери Бодеа.

У свим разговорима, истакнута је потреба за сарадњом свих европских партија које деле националне, суверенистичке, породичне, традиционалне вредности, изражена добродошлица Дверима и спремност на сарадњу у блиској будућности, како би се стало на пут актуелном лево-радикалном антиевропском курсу. Борба Двери за уставни патриотизам и традиционалне вредности добила је у Бриселу пуну афирмацију од стране једне друге Европе, која итекако препознаје и подржава наш напор за очување националног идентитета и територијалног суверенитета. То је Европа која разуме Двери и Србију и коју Двери разумеју. То је Европа будућности.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: